Actualitate

1.700 de turdeni au vizita gratuit Salina la zilele oraşului

<p /><strong /><img src="documente/stories/05_mai/03_ziua/06%20salina%20turda.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />În cele trei zile de sărbătoare 1.757 de turdeni au profitat de hotărârea Consiliului Local de-a vizita gratuit Salina Turda de zilele oraşului.

Potrivit directorului unităţii turistice, Ovidiu Mera, în prima zi au fost destul de puţine persoane cca. 160, dar sâmbătă şi mai ales duminică au venit mai mulţi turdeni. Celor aproape 1.760 de vizitatori locali li se adaugă alţi 4.000 care vin la salină în această perioadă, luna august fiind una din cele mai aglomerate luni din an. Duminică au vizitat Salina Turda şi reprezentanţii delegaţiei suedeze, cei care se ocupă de administrarea obiectivului turistic spun că au avut „de furcă” cu fluxul mare de persoane care s-au perindat pe la ocna din municipiul nostru.


Ultima şedinţă a Consiliului Local Turda a adus o hotărâre care le oferă turdenilor intrarea gratuită la Salina Turda în a doua zi de miercuri din fiecare lună.

Acest proiect a venit din partea consilierului USL, Matei Cristian, astfel că cei cu domiciliul în Turda, pot vizita Salina Durgău Turda în regim de gratuitate, în scop de agrement, o zi pe lună. Mai exact, în a doua zi de miercuri din fiecare lună.


Un alt consilier local a propus ca amendament, ca turdenii să poată vizita gratuit Salina Turda şi de zilele Turzii şi cu ocazia sărbătoririi ianugurării obiectivului turistic, iar acesta a fost aprobat.

Copiii sub 14 ani pot intra gratuit în Salină, dacă sunt însoţiţi de părinţi sau profesori, care prezintă acte de identitate cu domiciliul în Turda.

abonare newsletter