Actualitate

Cel mai bun skatepark din ţară a fost inaugurat la Cluj

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/02/03-skatepark.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Primarul Emil Boc a inaugurat astăzi skateparcul din Parcul Rozelor, acesta fiind unul dintre cele mai mari skatepark-uri din ţară.

„Este realizat pe o suprafaţă de 1.012 metri pătraţi pe care sunt şase elemente individuale care oferă trasee multiple. Potrivit aprecierilor practicanţilor, este cel mai bun skatepark din ţară”, a declarat Boc.


Valoarea contractului pentru realizarea acestei investiţii, semnat în august 2011, este de peste 804.000 lei. La inaugurare, primarul i-a premiat pe câţiva tineri practicanţi ai acestui sport care au contribuit cu idei pentru realizarea skateparkului.

De asemenea, Emil Boc s-a urcat pe un skateboard şi a reuşit să îşi menţină echilibrul timp de câteva secunde. „Cred că aş putea să învăţ şi eu acest sport. Nu este aşa greu să îţi menţii echilibrul”, a spus primarul, la finalul demonstraţiei.


Skateparkul din Parcul Rozelor este realizat după un proiect al Clubului Sportiv Skateboard Transilvania, acesta fiind primul skatepark din ţară realizat după ideile practicanţilor acestui sport.

În perioada 7 -9  septembrie, clubul va organiza în locaţia inaugurată astăzi Transylvanian Rippers, un festival de sporturi gravitaţionale. Festivalul este cel mai mare eveniment de gen din Transilvania. Concursul din cadrul festivalului va fi împărţit pe trei discipline: skateboarding, role in-line şi BMX.

Ultimele Stiri
abonare newsletter