Actualitate

Clujul ar putea avea un festival de jazz de talie mondială

<p><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/02/05-jazz.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Festivalul de Jazz Transilvania va avea loc, începând de anul viitor, în cadrul Zilelor Clujului, iar Primăria vrea ca festivalul să devină un brand al municipiului. </strong></p>

 


Primarul Emil Boc a anunţat astăzi că va fi încheiat un parteneriat între Primăria Cluj-Napoca şi organizatorii Festivalului de Jazz Transilvania prin care festivalul să fie organizat permanent, începând din 2013, în cadrul Zilelor Clujului. „Sunt convins că acest festival va deveni un brand al Clujului, la fel ca şi TIFF”, a declarat Boc.

Simona Hodoş, directorul festivalului a afirmat că Festivalul de Jazz Transilvania s-a născut în anul 2006 şi timp de cinci ani a marcat lumea mondială a jazzului cu concerte ale unor artişti renumiţi. În 2011 însă nu a fost organizat.


Simona Hodoş a mai spus că îşi doreşte ca Festivalul de Jazz Transilvania să fie la fel de renumit ca alte festivale de talie mondială. „Ne dorim ca acest festival să însemne cel puţin la fel de mult ca festivalele de la Montreux şi Montreal”, a declarat Hodoş.

Bugetul pe acest an este de 7.500 euro


Potrivit conducerii festivalului, parteneriatul cu Primăria va fi încheiat pe o perioadă de cel puţin cinci ani. Deocamdată, în acest an, Consiliul Local a alocat 30.000 lei pentru organizarea ediţiei din acest an a Festivalul de Jazz Transilvania în cadrul căruia vor fi organizate trei concerte. Bugetul total din acest an nu depăşeşte 7.500 de euro.

Primul concert va fi susţinut în 6 septembrie, ora 20.00, la Opera Maghiară, de către Juan Carlos Caceres & Tango Negro Trio, urmând ca alte două concerte să aibă loc în 15 şi 16 noiembrie.


Capetele de afiş prezente în cadrul ediţiilor anterioare ale Festivalului de Jazz Transilvania au fost Billy Cobham din SUA, Jacky Terrasson din SUA/Franţa, Decebal Badilă din Germania şi numeroase alte grupuri de jazz din Belgia, Franţa, Elveţia, Italia, Polonia, Cehia, Germania, Olanda, Suedia, Ungaria şi Romania.

Ultimele Stiri
abonare newsletter