Actualitate

Judeţul Cluj s-a înfrățit cu judeţul Blekinge din Suedia

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/03/02-blestad-blekinge.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Protocolul de înfrăţire a fost semnat ieri în municipiul Turda.

În cadrul Zilelor Turzii, organizatorii au programat pentru ziua de duminică 2 septembrie, cu începere de la ora 14, în Sala de Şedinţe a Primăriei municipiului Turda, ceremonia de semnare a Protocolului de Cooperare între judeţul Cluj din România şi judeţul Blekinge din Suedia.


Parteneriatul dintre cele două judeţe s-a concretizat în urma iniţiativei Grupurilor Parlamentare de Prietenie România-Suedia şi Suedia-România, reprezentate prin domnii Preşedinţi Alexandru Cordoş şi Peter Jeppsson precum şi a Ambasadei României în Suediei, iniţiativă agreată şi sprijinită de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. Protocolul vizează în principal intensificarea colaborării româno-suedeze la nivelul autorităţilor locale, al mediilor de afaceri, al institutelor de învăţământ şi al altor instituţii şi organizaţii interesate din cele două judeţe.

Coloaborarea este menită să contribuie la dezvoltarea relaţiilor economice, sociale şi culturale între cele două judeţe. Cooperarea dintre cele două părţi vizează în special autorităţile locale, mediul de afaceri, instituţiile de învăţământ.


Documentul oficial a fost semnat de preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, respectiv de Peter Jeppsson, preşedintele Grupului Parlamentar de Prietenie Suedia-România, for care a contribuit la parafarea colaborării între cele două judeţe. Unul din preşedinţii Grupului de Prietenie Suedia-România este şi senatorul clujean Alexandru Cordoş.

Reamintim în acest context faptul că această nouă relaţie de colaborare se adaugă celorlalte înfrăţiri pe care Judeţul Cluj le are deja încheiate cu Departamentul Allier din Franţa, Judeţele Fejer şi Baranya din Ungaria, Provinciile Parma, Trento, Veneto şi Terni din Italia, Provincia Shandong din China precum şi cu Voievodatul Malopolska din Polonia, înfrăţiri concretizate într-o bună şi continuă colaborare.

abonare newsletter