Actualitate

Anul şcolar va începe pe 17 septembrie

<p />Anul şcolar va începe pe 17 septembrie, a anunţat, sâmbătă, la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, care a precizat că se încearcă păstrarea structurii anului de învăţământ.

"Am venit în Guvern cu propunerea de a avea deschiderea anului şcolar luni, pe 17 septembrie. Această propunere a fost împărtăşită de premier, de toţi colegii de Guvern. Vom anunţa inspectoratele şcolare să pregătească debutul anului şcolar pentru 17 septembrie. Am făcut acest lucru întrucât în România, tradiţional, anul şcolar începea pe 15 septembrie. Anul acesta 15 septembrie e sâmbăta, toţi părinţii se aşteptau ca şcoala să înceapă, aşa cum începe de ani de zile pe 15 septembrie. Au fost foarte multe solicitări venite din partea părinţilor în mod deosebit pentru a avea debutul anului şcolar pe 15 septembrie şi cred că este corect să răspundem acestor solicitări", a afirmat Andronescu.

Ea a mai spus că astfel şcolile mai au o săptămână să finalizeze pregătirea infrastructurii şcolare şi mijloacele de învăţământ mai ales pentru clasa pregătitoare.

În context, Andronescu a precizat că Ministerul de Finanţe a aprobat un proiect de hotărâre de guvern pentru alocarea de fonduri şcolilor care au urgenţe majore.

Iniţial, se anunţase începerea noului an şcolar pe 10 septembrie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter