Actualitate

Trei străini, prinşi că stăteau ilegal în Cluj

<p /><strong />Un tunisian, un egiptean şi un sirian au fost prinşi de poliţiştii clujeni că stăteau ilegal în ţara noastră.

Aceştia au fost descoperiţi în urma unei acţiuni desfăşurată de poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări Cluj, în perioada 27 – 28 august. Cetăţeanul din Tunisia, în vârstă de 25 de ani a abandonat cursurile universitare, astfel că pe numele acestuia a fost emisă o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească ţara, în termen de 15 zile, fiind instituită şi măsura de interzicere a intrării acestuia în România, pentru o perioadă de 6 luni.


În cazul celor doi cetăţeni din Egipt şi Siria, aceştia nu au respectat termenele de şedere conferite prin viza de intrare sau permisul de şedere. „Ca urmare a celor constatate poliţiştii au emis pe numele cetăţeanului egiptean o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească ţara, în termen de 15 zile, iar cetăţeanului sirian, întrucât este posesorul unui drept de şedere în Italia i-a fost înmânată o comunicare pentru părăsirea teritoriului României în termen de 3 zile”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări Cluj.

Totodată, cetăţenii străini au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 2.000 lei.

abonare newsletter