Actualitate

Aeroportul Cluj va fi botezat în octombrie

<p><strong><img src="documente/stories/aeroport cluj.jpg" border="0" align="right" />Conducerea Consiliului Judeţean Cluj şi a Aeroportului Internaţional Cluj caută nume pentru aeroport, iar la începutul lunii octombrie acesta ar putea fi deja stabilit.</strong></p>

Pentru găsirea celui mai potrivit nume vor fi consultate universităţile din Cluj-Napoca, locuitorii oraşului, dar şi mass-media. După ce vor fi propuse câteva variante, va avea loc o dezbatere publică pe această temă. Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean a declarat că numele aeroportului va fi legat într-un fel sau altul de Cluj şi va fi legat de faptul că Clujul reprezintă o zonă multietnică.
„Împreună cu directorul Aeroportului, am făcut şi un studiu referitor la denumirea a 140 de aeroporturi din străinătate şi am descoperit că numele acestora nu este legat de aviaţie, ci de personalităţi istorice, culturale, etc”, a declarat Uioreanu. În şedinţa următoare de Consiliu Judeţean, consilierii vor avea la dispoziţie câteva propuneri pentru denumirea aeroportului.

 

abonare newsletter