Actualitate

Larisa are nevoie de ajutorul nostru pentru a trăi

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/08_august/29/larisa nicoara.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Larisa Nicoară, o tânără de 26 de ani din Cluj-Napoca, diagnosticată, în 3 august, cu tumoră cerebrală canceroasă de gradul IV în ultima fază are nevoie de 30.000 de euro pentru a urma tratamentul salvator în Turcia.

Larisa a fost operată deja în Turcia, o parte din tumoră a fost scoasă, dar trebuie să înceapă curând un tratament cu chimioterapie şi radioterapie.


Larisa Nicoară, o tânără de 26 de ani din Cluj-Napoca, a fost diagnosticată, în 3 august, cu tumoră cerebrală canceroasă de gradul IV, în ultima fază (astrocitom anaplazic cu arii focale de glioblastom). Medicii din România i-au mai dat de trăit doar trei luni, dar cu ajutorul prietenilor, Larisa a reuşit să adune 25.000 de euro pentru a se opera în Turcia, la Anadolu Medical Center. Operaţia a reuşit, medicii turci au reuşit să scoată mare parte din tumora canceroasă, dar aceasta a fost doar prima etapă din tratamentul pe care tânăra trebuie să îl urmeze pentru a reveni la o viaţă normală. „Scumpii mei îngeri, e cancer, după cum ştim cu toţii, dar nu mi-e frică. Sunt convinsă că o să fie bine. Şi domnul profesor Osman Niyazi Akin e convins că o să fie bine cu tratament. A scos mult din ea (din tumoră – n.red.), dar a mai rămas. Din păcate, am rămas fără o parte din craniu, partea laterală stângă. Altfel nu mă putea salva. Va trebui altă operaţie neurochirurgicală pentru aranjarea craniului rămas”, scria Larisa, în urmă cu aproximativ o săptămână pe pagina dedicată ei pe site-ul de socializare Facebook.

În mai puţin de două săptămâni va începe chimioterapia


După operaţia din Turcia, Larisa a revenit acasă, în Cluj, dar în mai puţin de două săptămâni va trebui să se întoarcă la Anadolu Medical Center pentru continuarea tratamentului cu chimioterapie şi radioterapie. Pentru acestea, ea are nevoie de alţi bani – aproximativ 30.000 de euro, bani pe care nu îi are acum. Larisa are nevoie de ajutorul tuturor în acest moment pentru a trece cu bine şi peste această etapă a tratamentului. Orice sumă va contribui la salvarea vieţii tinerei clujence.

Coşmarul Larisei a apărut fulgerător


Până la începutul lunii august, Larisa nu bănuia ce încercare teribilă avea să o aştepte în scurt timp. Totul s-a petrecut foarte repede şi a început la serviciu într-o zi care părea ca oricare alta. Tinerei i s-a făcut rău, a ajuns la spital şi a făcut apoi o serie de analize. După câteva zile, rezultatul analizelor a fost fulgerător: tumoră cerebrală canceroasă de gradul IV, în ultima fază (astrocitom anaplazic cu arii focale de glioblastom).

Nu a avut o viaţă foarte uşoară cât a fost copil


Tânăra spune desprea ea că a crescut doar cu mama şi sora ei şi a ştiut să vadă întotdeauna frumuseţea în lucruri mărunte, chiar dacă nu i-a fost foarte uşor cât a fost copil. „Am fost un copil perfect normal, plin de viaţă, de dragoste. Am iubit viaţa extrem de mult şi de micuţă am lucrat, stând doar cu mămica mea şi sora mea. A fost greu cât am fost micuţă, dar am ştiut să vad toată frumuseţea în lucruri mărunte”, spune Larisa într-un mesaj pe Facebook.

Cum o puteţi ajuta pe Larisa


Cei dragi Larisei, au creat pe Facebook, o pagină dedicată ei, „Şansă la viaţă pentru Larisa”, unde tânăra postează detalii despre starea ei.

Toţi cei care vor să o ajute pe Larisa Nicoară pot să facă donaţii, indiferent de sumă, în următoarele conturi, deschise la Banca Transilvania, pe numele Nicoară Diana Larisa:

Aveti aici conturile deschise la BANCA TRANSILVANIA
RO25BTRL01301201N70549XX – cont în lei
RO82BTRL06602201N70549XX – cont în dolari
RO97BTRL01304201N70549XX – cont în euro

 

abonare newsletter