Actualitate

Rectificarea bugetului judeţului aduce bani în plus pentru drumurile judeţene

<p><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/28/inaugurare lucrari drumuri judetene rp 70.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />După rectificarea bugetară a Consiliului Judeţean Cluj, cei mai mulţi bani, 18 milioane lei, vor merge pentru întreţinerea şi repararea drumurilor judeţene. </strong></p>

 


Consilierii judeţeni vor dezbate în cadrul şedinţei de marți (28 august) proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetară pe anul acesta.

Rectificarea bugetului judeţean, supusă votului în cadrul şedinţei de consiliu de astăzi, aduce fonduri suplimentare, printre altele, infrastructurii din mediul rural, alimentării cu apă a satelor, serviciului Salvamont, întreţinerii şi reparării drumurilor judeţene, spitalelor şi muzeelor.


Potrivit proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetară, cea mai mare sumă va merge pentru înreţinerea şi repararea drumurilor judeţene. Este vorba despre 18 milioane lei, sumă care se motivează prin „numeroasele sesizări şi starea fizică a drumurilor judeţene de o importanţă majoră pentru asigurarea în condiţii bune a traficului în judeţ”, la solicitarea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat a Judeţului (RAADPP) Cluj. Astfel, regia „solicită suplimentarea prevederilor bugetare pe anul 2012 cu suma de 20.000 mii lei, sumă care este necesară decontării lucrărilor de întreţinere  curentă pe drumurile judeţene cuprinse în programul de modernizare şi reabilitare din judeţul Cluj în perioada 2011-2012. Astfel, propunem în cadrul bugetului aprobat pentru RAADPP Cluj, diminuarea prevederilor bugetare pe anul 2012 de la Titlul 55 „Alte transferuri” cu suma de  18.000 mii lei şi suplimentarea corespunzătoare a prevederilor bugetare de la Titlul 51 “Transferuri între unităţi ale administraţiei publice“  de unde vor fi decontate cheltuielile  pentru întreţinerea curentă a drumurilor judeţene”.

Bani pentru mediul rural


În urma rectificării bugetare, vor fi suplimentate şi fondurile pentru pietruirea drumurilor cu aproximativ 1,1 milioane lei. De asemenea, pentru alimentarea cu apă a satelor se alocă în plus 750.000 lei.

Pentru Serviciul Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Cluj se vor aloca 24.000 lei, bani care vor fi folosiţi pentru asigurarea indemnizaţiei de masă a salvatorilor.


Suplimentare de fonduri pentru spitale şi muzee

Conform proiectului de hotărâre, vor mai merge bani şi către Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello Cluj, mai exact 65.000 lei.


Muzeul Etnografic va primi 36.000 lei ca urmare a câştigării proiectului „Facilităţi moderne de acces la valorile multiculturalismului şi diversităţii culturale”. În plus, pentru Muzeul Etnografic vor fi suplimentate fonduri în valoare 11.000 lei, în vederea cumpărării unei instalaţii de sonorizare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter