Actualitate

Peste 2400 de elevi clujeni înscrişi în Bac-ul de toamnă

<p><strong><img src="documente/stories/2012/07_iulie/04/elevi%20liceu%20bacalaureat%20colegiul%20anghel%20saligny%20rp%202.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />2419 de elevi din judeţul Cluj participă zilele acestea la ediţia de toamnă a examenului de bacalureat. Acesta se va desfăşura în 9 centre de examinare: 6 la Cluj-Napoca, 2 la Turda şi unul la Dej.</strong></p>

 

Ediţia de toamnă a examenului de bacalaureat continuă astăzi cu cea de-a doua zi de evaluare a competenţelor de comunicare la limba maternă, precum şi a competenţelor lingvistice de comunicare într-o limbă modernă, programată în zilele de 21 şi 22 august. Potrivit Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, calendarul Bac 2012 continuă cu evaluarea competenţelor digitale, ce va avea loc în intervalul 23-24 august.


Rezultatule obţinute de fiecare candidat la probe nu va fi exprimat prin note sau prin calificativ („admis” sau „respins”), ci prin stabilirea nivelului de competenţă, în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu.

Prima probă scrisă a sesiunii de toamnă, la limba şi literatura română, se va desfăşura luni, 27 august. Aceasta va fi urmată marţi, 28 august, de proba la  limba şi literatura maternă. Proba obligatorie a profilului este programată miercuri, 29 august, iar proba la alegere a profilului şi specializării va avea loc vineri, 31 august.


Duminică, 2 septembrie, este data la care va fi afişată prima serie de rezultate. În aceeaşi zi, în intervalul orar 16:00-20:00, vor fi depuse contestaţiile. Acestea vor fi soluţionate în perioada 3-4 septembrie, urmând ca seria finală de rezultate să fie afişată în data de 5 septembrie. În total, în judeţul Cluj se aşteaptă un total de 4403 lucrări (unii elevi fiind înscrişi la mai multe probe scrise), care vor fi corectate într-un singur centru de evaluare. D.V.

abonare newsletter