Actualitate

Soarta spitalului din Mociu se decide astăzi

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/22/06 mociu.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Conducerea Consiliului Judeţean Cluj află astăzi dacă Ministerul Sănătăţii acceptă propunerea forului judeţean de redeschidere a fostului Centru de Sănătate din Mociu. </strong>

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu se va întâlni astăzi cu ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi. „Mâine (astăzi – n.red.) mă voi întâlni cu domnul ministru al Sănătăţii şi aflăm care este decizia sa cu privire la spitalul din Mociu. Vineri, noi am depus documentaţia, consilierii lui şi-au dat acordul şi acum sperăm să fie de acord şi domnul ministru”, a declarat Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. La sfârşitul lunii iulie, consilierul din Ministerul Sănătăţii, Imri Emilian a făcut o vizită la fostul Centru de Sănătate din Mociu, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, managerul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, Sanda Patrichi şi directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Cluj, Dorina Duma.

Varianta propusă de autorităţile locale este ca fostul spital să funcţioneze ca secţie externă a Spitalului Clinic de Recuperare, soluţie propusă încă de anul trecut, imediat după desfiinţarea unităţii sanitare. Această secţie nou înfiinţată ar urma să deservească nu mai puţin de 10 comune din zonă, cu aproximativ 30 de mii de locuitori.


Înainte de închidere, spitalul din Mociu avea 35 de paturi, din care 25 erau la secţia de interne şi 10 la secţia de pediatrie. Împreună cu personalul de deservire, bucătari, îngrijitori, portari, spitalul din Mociu avea, în total, 22 de angajaţi.

Fostul Centru de Sănătate din Mociu a fost închis în urmă cu mai bine de un an, iar la acea vreme Ministerul Sănătăţii a promis că va deschide un centru pentru persoanele vârstnice. Nici până la această dată nu s-a deschis nimic în locul fostului spital, clădirea este închisă, iar locuitorii din zonă sunt nevoiţi să se deplaseze la mare distanţă pentru a putea beneficia de servicii medicale.

abonare newsletter