Actualitate

Turdenii ar putea plăti pentru serviciile de salubritate cu 34% mai mult

<p><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/22/barbat dus gunoiul tomberon plasa rp.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Închiderea rampei de gunoi de la Câmpia Turzii atrage după sine tarife mai mari pentru turdenii care beneficiază de serviciul de salubritate prestat de firma Prival Ecologic. </strong></p>

Transportul deşeurilor menajere pe rampa provizorie de la Cluj implică costuri mai ridicate fapt care ar putea duce la majorare tarifelor pentru salubritate cu 34%.


Firma care se ocupă cu serviciile de salubritate în Câmpia Turzii a propus primăriei oraşului majorarea tarifelor pentru serviciile practicate atât în cazul persoanelor fizice cât şi în cazul persoanelor juridice. Modificarea tarifelor este prevăzută într-un proiect de hotărâre care va fi introdus pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local din Turda, de joi.

Societatea Prival a înaintat către autorităţile locale turdene o solicitare de modificare a tarifelor practicate pentru serviciul de salubrizare menajeră, motivată de majorarea principalelor categorii de cheltuieli pentru activitatea de bază, cum ar fi: evoluţia inflaţiei în 2011, prognoza inflaţiei pentru acest an, carburant, uleiuri, piese de schimb, anvelope, cheltuieli financiare suplimentare datorate creşterii cursului valutar.


Conform proiectului de hotărâre supus aprobării forului deliberativ, costurile pentru depozitarea deşeurilor la rampa de la Pata RÂT vor creşte de la 173 lei la 396 lei/tonă. Reprezentanţii societăţii spun că apar şi diferenţe de costuri pentru transport deoarece se parcurg suplimentar 80 de km faţă de distanţa utilizată până acum la Câmpia Turzii. „În concluzie, majorarea tarifului cu 1,73 lei +TVA lei/lună/persoană este minimul de la care se poate asigura transportul şi depozitarea deşeurilor în actualele condiţii la rampa de la Cluj”, spun iniţiatorii proiectului.

Cei de la Prival Ecologic spun că cheltuielile au crescut cu 51,90%, dar pentru a se ajunge la un grad de suportabilitate acceptabil pentru populaţie şi agenţi economici, majorarea tarifară propusă este de 34%.


Rampa de gunoi de la Câmpia Turzii a fost închisă pe 15 iulie, odată cu celelalte rampe neconforme din judeţul Cluj, însă prima celulă ecologică de depozitare-stocare a deşeurilor va putea fi deschisă abia în august 2013. Pînă atunci vor trebui găsite soluţii provizorii astfel încât Clujul să nu rămână blocat în privinţa depozitării gunoaielor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter