Actualitate

Ungaria sprijină Clujul să devină Capitală Culturală Euriopeană

<p><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/20/boc-nemeth.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Secretarul de stat în Ministerul de Externe al Ungariei a declarat că ţara pe care o reprezintă sprijină Clujul pentru titlul de Capitală Culturală Europeană pentru că nu există alt oraş mai european decât Clujul, în zonă. </strong></p>

În demersul său spre titlul de Capitală Culturală Europeană, Clujul este susţinut şi de Angela Merkel, oraşe din Franţa, Marea Britanie, Germania, Ambasada României în Austria şi alţii.

Primarul Emil Boc s-a întâlnit, sâmbătă, la Cluj-Napoca, cu Zsolt Nemeth, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Ungare, ambasadorul Republicii Ungare la Bucureşti, Oszkar Fuzes, precum şi cu consulul general al Republicii Ungare la Cluj-Napoca, Janos Magdo. Oficialii maghiari au fost prezenţi la Cluj-Napoca cu ocazia festivalului Zilele Culturale Maghiare. De altfel, în cadrul întâlnirii, Nemeth i-a mulţumit primarului pentru sprijinul pe care îl acordă anual Primăria în organizarea Zilelor Culturale Maghiare.
În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre proiectele viitoare care pot fi extinse şi despre modul în care Ungaria şi Clujul se pot susţine reciproc în dobândirea titului de Capitală Culturală Europeană. „I-am mulţumit domnului Nemeth Zsolt pentru prezenţa domniei sale la Cluj, pentru faptul că ne onorează cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare aici, în municipiul nostru, un municipiu multicultural, european în adevăratul sens al cuvântului şi am discutat despre proiectele viitoare pe care le putem extinde, modul în care ne putem susţine reciproc în dobândirea calităţii de Capitală Culturală Europeană”, a declarat Emil Boc, la sfârşitul întâlnirii.
Oficialul maghiar a subliniat multiculturalitatea Clujului pe care îl consideră cel mai european oraş din zonă. „Sprijinim candidatura Clujului la titlul de Capitală Culturală Europeană cu mare bucurie pentru că noi credem că nu prea există oraş mai european decât Clujul multicultural în această zonă”, a declarat Nemeth Zolt.
Vă reamintim că Asociaţia Cluj-Napoca 2020 – Capitală Culturală Europeană se ocupă de candidatura municipiului la acest titlu, asociaţia fiind special înfiinţată pentru această candidatură. Oraşul este susţinut în demersul său de Angela Merkel, oraşe din Franţa, Marea Britanie, Germania, Ambasada României în Austria şi alţii.
La începutul actualului său mandatul de primar, Emil Boc a anunţat că printre priorităţile sale se află candidatura oraşului la titlul de Capitală Culturală Europeană.

 

abonare newsletter