Actualitate

Contabila ADR Nord-Vest a furat bani până în ultimul moment

<p><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/11/bani leu lei bancnote 1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fosta contabilă a Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Vest (ADR) Nord-Vest, Cosmina Druţă cea care a furat 1,8 milioane euro din conturile agenţiei a sustras bani până în ultimul moment, chiar şi în ziua în care conducerea ADRNV a făcut prima plângere penală. </strong></p>

Conducerea ADR Nord-Vest a făcut astăzi câteva lămuriri suplimentare cu privire la faptele fostei contabile, aflată acum în arest preventiv şi cercetată penal pentru înşelăciune, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, toate în formă continuată.


Claudiu Coşier, directorul general al ADR Nord-Vest explică, prin intermediul unui comunicat de presă că plângerea penală împotriva contabilei a fost întocmită de agenţie, dar prima plângere penală a fost depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj în 24 iulie 2012, fiind urmată de o altă plângere depusă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie –DNA – Serviciul Teritorial Cluj, în 26 iulie 2012. „Am procedat în acest fel întrucât de la început, fără încă a cunoaşte dimensiunea faptelor penale, am considerat necesar să facem plângerea penală cât mai repede, atât pentru a reduce impactul fenomenului infracţional cât şi pentru a spori şansele de recuperare a prejudiciului”, afirmă Coşier.

ADR Nord-Vest speră să recupereze cât mai mult din banii furaţi


Potrivit conducerii agenţiei, contabila Cosmina Druţă a furat bani din conturi chiar în ziua în care au făcut plângerea penală prin efectuarea unui alt transfer bancar fraudulos în 24 iulie 2012, astfel încât ADR Nord-Vest au fost nevoiţi să suspende plăţile din ziua următoare.

„În continuare, Agenţia acordă tot sprijinul organului de urmărire penală, având interesul să fie descoperite toate detaliile şi să recuperăm cât se poate de mult din prejudiciul cauzat”, mai spune Claudiu Coşier.


Banii furaţi nu sunt fonduri europene

Conducerea agenţiei precizează că încă nu ştiu care este exact prejudiciul total şi nici natura exactă a acestuia, urmând să fie clarificate aceste aspecte în perioada următoare.


De asemenea, conducerea subliniază că sumele sustrase prin înşelăciune au fost sustrase ADR Nord-Vest şi nu sunt fonduri europene încasate, de exemplu ca şi prefinanţări şi apoi deturnate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter