Actualitate

Bolile de piele s-au înmulţit din cauza crizei economice

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/woman-scratching-shoulder1.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Cazurile de eczeme, psoriazis şi alte boli de piele favorizate de stres s-au înmulţit pe fondul crizei economice, spun 9 din 10 dermatologi britanici, într-un sondaj realizat de Asociaţia Britanică de Dermatologie.</strong>

Potrivit British Skin Foundation (BSF), este important ca cei afectaţi de bolile de piele să fie atenţi la factorii emoţionali care le-ar putea cauza problemele, pentru a putea înlătura disconfortul psihic resimţit din cauza acestor maladii, potrivit Mediafax.
Un sondaj realizat în rândul a 105 medici şi asistente specializaţi în boli de piele a arătat că 41% dintre aceştia au constatat o creştere notabilă a acestor afecţiuni, 5% - o creştere „uriaşă” şi aproape jumătate dintre specialişti au remarcat o uşoară creştere.
Tot aproape 50% dintre cei chestionaţi au spus că motivele legate de stres, care pot favoriza apariţia unor afecţiuni ale pielii, ar trebui luate mai în serios, mulţi precizând că psihoterapia inclusă în Serviciul naţional de sănătate britanic (NHS) ar trebui să fie mai accesibilă.
Conform sursei citate, sondajul a fost realizat la conferinţa anuală a Asociaţiei Britanice de Dermatologie. Anterior, o cercetare a British Skin Foundation a relevat că mulţi dintre cei care suferă de boli de piele au fost abuzaţi verbal în public. Totodată, unul din şase dintre cei 729 de bărbaţi şi femei care au participat la acest studiu au mărturisit că afecţiunea dermatologică de care sufereau i-a făcut să se automutileze sau chiar să se gândească la sinucidere. „Recesiunea aduce o serie de probleme care sporesc stresul şi nefericirea milioanelor de oameni care au o boală de piele”, spune Bevis Man, membru al BSF.

Sursa foto: www.pharmacymix.com

Ultimele Stiri
abonare newsletter