Actualitate

Laborator on-line pentru tinerii pasionaţi de tehnologie

<p><img src="documente/stories/elevi pt techschool.jpg" border="0" style="float: right; border: 0px none; margin: 2px 5px;" /><strong>Tech School, cea mai mare platformă educaţională dedicată copiilor pasionaţi de tehnologie, cu vârste cuprinse între 11 şi 19 ani a fost lansată de UPC.</strong></p>

În laboratorul Tech School, cei interesaţi vor putea participa la workshopuri on-line, pot citi reportaje, interviuri referitoare la tehnologie şi informaţii noi din domeniu.

Platforma on-line Tech School, lansată de UPC România, se adresează copiiilor şi tinerilor pasionaţi de tehnologie. Scopul proiectului Tech School este de a demonstra utilitatea tehnologiei şi de a dezvolta pasiunea copiilor şi tinerilor pentru ştiintele exacte.
În cadrul laboratorului virtual, vor fi disponibile workshopuri online, în cadrul cărora copiii şi tinerii îşi vor dezvolta cunoştinţele şi abilităţile necesare pentru a-şi realiza proiectele propuse. Pe platforma online vor fi postate în permanenţă materiale video, reportaje, interviuri şi alte articole utile referitoare la tehnologie, pentru a oferi informaţii noi elevilor înscrişi în proiect. „Aventura Tech School include şi o componentă offline – tabăra Tech School, la care toți cei care ȋnscriu proiecte pot aplica pentru şansa unică de a interacționa cu alți pasionați de tehnologie, dar şi cu mentorii şi trainerii Tech School”, au declarat reprezentanţii UPC.
Platforma Tech School se va axa pe trei categorii principale care vor fi esenţiale pentru carierele viitorului apropiat: astronomie, robotică şi programare. În paralel, scopul proiectului este de a oferi copiilor şi tuturor vizitatorilor acces la informaţii de interes din domeniul tehnologiei. Programul urmează două direcţii de bază: crearea unei biblioteci de resurse atât online cât şi offline pentru ca vizitatorii să beneficieze de cele mai noi informaţii şi tutoriale în domeniul ales, cunoştinte pe baza cărora copiii şi tinerii vor putea participa în concursul de idei de proiecte sau ȋşi vor putea dezvolta ideile ȋnscrise. Primii trei finalişti ai concursului de idei Tech School vor beneficia de o oportunitate unică, anume aceea de a-şi vedea visele împlinite – cei trei vor avea ocazia să îşi implementeze proiectele cu sprijin din partea UPC România.

Ultimele Stiri
abonare newsletter