Actualitate

ISJ Cluj vrea grădiniţe noi în Mărăşti, Mănăştur şi centru

<p><img src="documente/stories/2012/06_iunie/13/05-gradinita happy kids_ft 23.jpg" border="0" align="right" />În Mărăşti, majoritatea grădiniţelor funcţionează în apartamente, la parterul blocurilor, iar pe strada Câmpului sunt prea multe cereri comparativ cu locurile existente.</p>

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj va propune Primăriei Cluj-Napoca să construiască grădiniţe noi în Mărăşti, Mănăştur şi zona centrală.

Conducerea ISJ Cluj se va întâlni, în zilele următoare, cu conducerea Primăriei Cluj-Napoca pentru a discuta despre construirea unor noi grădiniţe în Mărăşti, Mănăştur şi centru. „În zona Mărăşti toate grădiniţele sunt în apartamente, la parterul blocurilor şi nu este normal acest lucru. Apoi, în Mănăştur, pe strada Câmpului avem nişte probleme din cauză că cererea este mult mai mare decât avem noi posibilităţi la ora actuală. Şi mai este zona centrală unde au fost multe spaţii revendicate”, a explicat Valentin Cuibus, inspector şcolar general al ISJ Cluj.
Potrivit conducerii ISJ Cluj, Primăria Cluj-Napoca va trebui să identifice zonele în care vor fi construite noile grădiniţe. Valentin Cuibus a precizat că, cel mai probabil, noile grădiniţe nu vor fi gata în acest an, însă speră ca din noul an şcolar 2013 – 2014, copiii din cele trei zone să beneficieze de grădiniţe noi. „Nu pot să spun că vom începe construirea grădiniţelor anul acesta pentru că, cel mai probabil, nu se poate, dar ar fi bine să avem câteva gata în anul şcolar 2013-2014”, a declarat Cuibus.

Grădiniţă inaugurată recent în Someşeni

În ultima perioadă, în Cluj-Napoca au fost construite mai multe grădiniţe noi. Cea mai recentă, este grădiniţa din cartierul Someşeni, de pe strada Traian Vuia nr. 87, inaugurată săptămâna trecută. Este o investiţie de peste 2,3 milioane lei şi au fost create locuri pentru 200 de copii.
De asemenea, consilierii locali au votat, luna trecută, o hotărâre de consiliu pentru construirea unei grădiniţe şi creşe de 255 de locuri pe strada Moţilor nr. 58.


ISJ Cluj vrea să se ocupe şi de elevii de la ţară

Valentin Cuibus a mai declarat că ISJ Cluj va lua măsuri şi pentru îmbunătăţirea situaţiei elevilor din mediul rural pentru că „baza materială nu este aceeaşi, iar cadrele didactice sunt puţine titulare sau care să nu facă naveta”. În opinia şefului ISJ Cluj, trebuie reintrodus sporul de zonă pentru profesori şi învăţători şi locuinţe de serviciu plus decontarea transportului. Aceste probleme vor fi discutate la prima întâlnire pe care o va avea Prefectura cu primarii din judeţ.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter