Actualitate

O jumătate de milion de lei pentru promovare turistică

<p><img src="documente/stories/2012/05_mai/22/07-alin tise.jpg" border="0" align="right" />S-a semnat contractul pentru finanţarea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică.</p>

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a semnat vineri, împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei Contractul de Finanţare nerambursabilă pentru proiectul „Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cluj“.

Obiectivul general al proiectului îl constituie promovarea potenţialului turistic românesc şi, în special, al celui din Transilvania de Nord, prin prezentarea ofertelor turistice şi atracţiilor turistice locale regionale şi naţionale, pentru creşterea numărului de turişti.
„Semnarea contractului de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului reprezintă un pas important în vederea edificării acestei importante investiţii turistice. Practic, în perioada imediat următoare vor începe lucrările de construire a Centrului de informare turistică, lucrări estimate a se derula pe o perioadă de 12 luni. Pe lânga beneficiile evidente legate de promovarea turismului şi cresterea numărului de persoane care vizitează judeţul nostru, un rezultat estimat important al proiectului îl reprezintă crearea a opt locuri noi de muncă“, a declarat Alin Tişe.

Sediul Centrului, la Muzeul Etnografic

Proiectul prevede edificarea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cluj într-un spaţiu de 108,47 de mp situat în cladirea Muzeului Etnografic al Transilvaniei, modernizat şi dotat cu instalaţii electrice, termice şi sanitare de ultimă generaţie, precizează reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj.
Valoarea totală a proiectului este de 524.108,32 lei. Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt turiştii români şi străini, tour-operatorii, oamenii de afaceri aflaţi în tranzit sau cu interese de afaceri în zonă, persoane care doresc tratament balnear şi de recuperare, Consiliul Judeţean Cluj şi nu numai.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter