Actualitate

Andrei Marga „întoarce lucrurile” la Externe

<p> </p> <p /><br />Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat, miercuri, că nu este normală situaţia Consulatului de la Catania, unde consulul numit pe afinităţi politice nu cunoaşte limba italiană, el arătând că vor fi făcute evaluări ale personalului diplomatic.



„În reprezentarea României sunt oameni cu excelentă calificare, sunt diplomaţii, şefi de misiuni recunoscuţi şi de partenerii noştri. Dar pe de altă parte, chiar cazul de la Lecce ne arată că s-au numit în posturi importante oameni luaţi din capitală sau provincie, şi din provincie să fim siguri, pe criteriul afinităţilor politice. Nu poţi să trimiţi la Lecce oameni în consulat care nu ştiu italiană. Italiana e, sigur, la piu bella lingua del mondo, ştim toţi (...) şi nu poţi să mergi consul acolo şi să nu ştii să discuţi cu italienii. Nu merge, oricum întoarcem aceste lucruri”, a spus Marga, în discursul susţinut la reuniunea consilierilor economici.
Ulterior, întrebat de jurnalişti la cine anume s-a referit din Consulatul din Catania, Marga a evitat să precizeze clar.
„Din verificările de până acum, a rezultat că s-au făcut unele numiri în aceste posturi foarte importante, mai mult pe criterii de afinităţi politice, decât pe criterii profesionale şi noi acum verificăm toate aceste lucruri încât să le aducem la normal. Reprezentarea României e o chestiune de exigenţă, dar pe de altă parte trebuie să fie accesibilă oricărui cetăţean bine pregătit”, a spus Marga.

abonare newsletter