Actualitate

Victor Ponta îi răspunde lui Emil Boc

<p /><img src="documente/stories/2012/05_mai/17/05-ponta.jpg" border="0" align="right" /><br />Noul premier este deranjat de faptul că Emil Boc i-a reproșat că nu asigură stabilitatea economică.

Premierul Victor Ponta îl „taxează“ pe Emil Boc pentru declaraţiile potrivit cărora actualul guvern nu asigură stabilitate economică în România şi „fugăreşte leul în fiecare zi“.

Victor Ponta este revoltat de faptul că PDL dă vina pe USL, pentru intrarea în recesiune. Premierul i-a recomandat ieri, lui Emil Boc, pe care l-a numit „marioneta pe baterii“, să aibă bun simţ şi să tacă un pic din gură.
Întrebat dacă recesiunea va continua, Victor Ponta a răspuns: „Sper că nu. Dar vreau să lămuresc un lucru. Mi se pare total lipsit de bun simț să pleci de la guvernare în urmă cu două săptămâni și să spui că suntem în recesiune în trimestrul IV din 2011 și în trimestrul I al lui 2012 din cauza Guvernului USL. Înțeleg ipocrizia – până la urmă domnul Boc e așa, o mică marionetă pe baterii – dar totuși un pic de bun simț nu mai există? Ne acuzi pe noi, care suntem de două săptămâni la guvernare, pentru o chestiune începută în octombrie și până în martie? Poate că, repet, mă refer aici exact la domnul Boc, un pic de bun simț i-ar prinde bine în această perioadă. Cei care au produs recesiune în România, să tacă un pic din gură. Ca să nu ne aducem aminte că ei au produs-o!”, a declarat primul-ministru, potrivit realitatea.net.  

Boc „Guvernul Ponta, cu capul în nori şi cu picioarele în mocirlă“

Preşedintele PDL, Emil Boc a afirmat marţi că Guvernul Ponta este „cu capul în nori şi cu picioarele în mocirlă“, nefiind în stare să păstreze stabilitatea economică în România. „Guvernul Ponta este cu capul în nori şi cu picioarele în mocirlă, pentru că nu este în stare să genereze stabilitate economică. Cu picioarele în mocirla incompetenţei pentru că are deja trei miniştri remaniaţi într-o săptămână, ceea ce spune suficient de mult despre credibilitatea acestui guvern“, a spus Emil Boc. În opinia liderului PDL, actualul guvern fugăreşte leul în fiecare zi, iar creşterea cursului leu-euro va înghiţi creşterile salariale. „Guvernul actual preferă populismul în detrimentul unor măsuri care să susţină stabilitatea ţării. Guvernul Ponta fugăreşte leul în fiecare zi, iar majorarea salariilor bugetarilor este pe cale să fie înghiţită de inflaţie şi de majorarea cursului. Ceea ce se întâmplă în economie are o rezonanţă a ceea ce se întâmplă în plan politic“, a mai spus liderul PDL, Emil Boc.

abonare newsletter