monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Boc: „Ponta trebuie să îşi asume răspunderea pentru educaţie“

Preşedintele PDL, Emil Boc, critică Guvernul Ponta pentru „nominalizările eşuate“ de la Ministerul Educaţiei, precizând că, în acest sens, premierul trebuie să-şi asume public răspunderea.

Potrivit lui Boc, demisia ministrului Ioan Mang de la Ministerul Educaţiei  relevă de fapt incompetenţa actualului guvern. „Am cerut demisia ministrului Educaţiei pentru că a plagiat. Acum demisia ministrului Mang reprezintă simbolul incompetenţei acestui guvern. Ministrul Educaţiei şi-a dat demisia în urma acuzelor evidente de plagiat, care nu mai puteau fi contestate. În acest moment cel care trebuie să-şi asume răspunderea este primul ministru, pentru că a generat poate cea mai gravă criză din educaţie din ultimii 20 de ani, pentru că, pe de o parte, a avut două nominalizări eşuate la Ministerul Educaţiei şi, pe de altă parte, a lăsat educaţia în interimat în prag de bacalaureat. Nu este posibil să ai două nominalizări eşuate la Ministerul Educaţiei şi apoi să pui interimat. Sunt curios ce gest public va face premierul. Trebuie să-şi asume public răspunderea pentru incapacitatea de a propune românilor un guvern competent. Ponta spunea că va propune cel mai corect şi competent guvern, a propus cel mai incompetent şi corupt guvern”, a declarat Emil Boc.

Mai mult, potrivit liderului PDL, actualul guvern este „cu capul în nori şi cu picioarele în mocirlă“, pentru că nu asigură stabilitate economică. „Este cu capul în nori pentru că nu este în stare să genereze stabilitate economică şi creştere economică şi este picioarele în mocirla pentru că are trei miniştri remaniaţi într-o săptămână“, a mai spus Boc. Totodată, liderul PDL a subliniat faptul că „Guvernul Ponta fugăreşte leul în fiecare zi“, în timp ce majorarea salariilor bugetarilor este pe cale să fie înghiţită de inflaţie şi de majorarea cursului“. „Ceea ce se întâmplă în economie are o rezonanţă a ceea ce se întâmplă în plan politic“, a adăugat Boc.