Actualitate

Someşul va fi curăţat cu ajutorul voluntarilor

<p><img src="documente/stories/2012/05_mai/15/gunoaie somes _sc_02.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Autorităţile abilitate nu au pedepsit pe nimeni până acum pentru poluarea cursului de apă.</p>

Clujenii sunt invitaţi să participe, sâmbătă, la o acţiune de ecologizare a Someşului ale cărui maluri sunt pline de gunoaie aruncate, cel mai probabil, de locuitorii municipiului.

Membrii asociaţiei culturale EvolArts sunt hotărâţi să scape malurile Someşului de gunoaiele aruncate în râu de către clujeni ani la rând. Astfel, asociaţia cheamă voluntari cu ajutorul cărora să organizeze acţiunea de ecologizare a Someşului „Hai la mal”, sâmbătă, 19 mai. „Este o chemare către toţi cei care înţeleg că deşeurile de pe malurile râului au fost plasate acolo de mâna omului şi doar aceasta le poate face să dispară”, au declarat organizatorii.

Pe lângă curăţarea albiei şi malurilor Someşului, se doreşte şi responsabilizarea publicului, conţtientizarea riscurilor care le implică poluarea apei şi inducerea unui comportament adecvat.

„Hai la mal” este o acţiune care se va desfăşura pe termen mediu spre lung, „nu doar pentru a ne asigura în fiecare primăvară că mediul urban care ne înconjoară este unul plăcut, sănătos, aspectuos şi definitoriu pentru locuitorii Clujului, ci şi pentru educarea populaţiei în spiritul bunului-simţ şi al protejării naturii”.

 


Înscrieri pe mail sau sâmbătă la Info Point Camera de Comerţ

Traseul este împărţit în şase sectoare care vor fi curăţate de şase echipe, fiecare coordonată de o persoană. Cei care doresc să se înscrie în avans pot face acest lucru la adresa de mail office.evolarts@gmail.com, dar şi în data de 19 mai, la ora 8.00 la Info Point Camera de Comerţ.

Nimeni nu a fost pedepsit pentru mizeria de pe malul Someşului

monitorulcj.ro a semnalat de mai multe ori problema deşeurilor care „navighează” pe Someş şi faptul că nimeni nu a fost tras la răspundere pentru dezastrul ecologic care persistă de ani de zile.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au precizat că firmele de salubritate trebuie să cureţe râul din zona respectivă. La rândul lor, reprezentanţii Gărzii de Mediu Cluj au subliniat că nu au amendat pe nimeni pentru aruncarea deşeurilor în Someş din cauză că nimeni nu a fost surprins în flagrant.

Ultimele Stiri
abonare newsletter