Actualitate

Parcul de pe strada Coastei, sursă de nervi pentru vecini

<p /><img src="documente/stories/2012/05_mai/10/03-sc_ parc gheorgheni 21.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Reprezentanţii Primăriei afirmă că gălăgia nu este mai mare decât în alte parcuri.

Vecinii parcului de pe strada Coastei reclamă gălăgia celor care folosesc parcul şi propun ca Primăria să monteze bariere fonice. În caz contrar, ei ameninţă cu instanţa.

O parte din cei care locuiesc în vecinătatea parcului de joacă de pe strada Coastei spun că sunt deranjaţi de gălăgia cauzată de copiii şi tinerii care merg în parc şi folosesc aparatele de joacă şi terenul de baschet. Oamenii nu doar că şi-au exprimat nemulţumirea, dar au găsit şi soluţia pentru rezolvarea acestei probleme: izolarea fonică a terenului de baschet cu cauciuc şi montarea de panouri fonice între locuinţe şi terenul de joacă.

Potrivit reclamanţilor, Primăria Cluj-Napoca este cea care ar trebui să monteze izoleze fonic zona, în caz contrar va fi dată în judecată.

„Pentru a evita desfiinţarea parcului Coastei, construit ilegal, vă rugăm să respectaţi Legea nr. 61/1991, republicată în 2011, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii sau să luaţi măsuri urgente pentru izolarea fonică a zonei cu cauciuc pe terenul de baschet şi montarea de panouri fonice între locuinţe şi terenul de joacă. În caz contrar suntem nevoiţi să ne cerem liniştea în instanţă. Sperăm la un raspuns cât mai repede pentru că ne aburiţi de un an de zile”, spun locuitorii din zonă prin intermediul unei sesizări postată de portalul domnuleprimar.ro, semnată de Vecinii Parcului.

Dacă cei care locuiesc în vecinătatea parcului sunt revoltaţi de gălăgia din zonă, există şi persoane care nu văd rostul nemulţumirii reclamanţilor. „Era mai linişte cu ţiganii care au fost înainte? Aşa este românul. Acum sunteţi deranjaţi de un parc?”, scrie un clujean, pe domnuleprimar.ro.

Primăria: Nu este gălăgie mai mare decât în alte parcuri

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca afirmă că au primit astfel de reclamaţii constant, încă de la deschiderea parcului, din partea unor persoane care locuiesc în apropierea parcului.

„Am primit reclamaţii încă de la început, de la inaugurare. În acel parc nu este mai multă gălăgie decât în orice alt parc de joacă din oraş. Referitor la persoanele care joacă baschet, Poliţia Locală face zilnic controale ca să nu se depăşească ora 11 seara”, explică Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca. Ea mai precizează că nu există o reglemantare prin care să fie prevăzută o distanţă standard de amplasare a unui parc faţă de locuinţe.

Oana Buzatu speră ca cei care folosesc parcul de joacă de pe strada Coastei să înţeleagă că nu trebuie să deranjeze vecinii astfel încât să existe o bună convieţuire între aceştia.


Investiţie de 255.000 lei pentru realizarea parcului

Parcul de joacă de pe strada Coastei a fost inaugurat în august 2011, investiţia a fost de 255.000 lei, iar lucrările de amenajare a acestuia au durat aproximativ cinci săptămâni. Parcul a fost ridicat pe locul unde locuiau ţigani în cocioabe improvizate. Pe lângă aparatele de joacă, în parc mai sunt şi aparate de fitness, pistă pentru biciclete şi teren de baschet.

Ultimele Stiri
abonare newsletter