Actualitate

300.000 lei pentru Institutul Inimii şi Clinica de Neurologie

<p /><img src="documente/stories/2012/05_mai/institutul inimii rp 1.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Institutul Inimii va primi 200.000 lei, din bugetul local, pentru aparatură, iar Clinica de Neurologie, 100.000 lei pentru reabilitarea clădirii.

Consilierii locali vor vota, în şedinţa de mâine, proiectul de hotărâre prin care se prevede alocarea a 300.000 lei pentru două spitale din Cluj-Napoca. Este vorba despre Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” care are nevoie de bani pentru aparatură medicală şi Clinica de Neurologie care a solicitat finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea clădirii. Din cei 300.000 lei alocaţi pentru cele două unităţi sanitare, 200.000 lei vor merge către Institutul Inimii care îi va folosi pentru achiziţionarea unui tub de raze X pentru angiograful Philips.

„Institutul Inimii de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare Niculae Stăncioiu, spital regional de urgenţă de nivel I-M, deserveşte pacienţii cu urgenţe majore cardiovasculare din Cluj-Napoca precum şi din regiunea de Nord-Vest. Echipamentul esenţial desfăşurării acestei activităţi este angiograful Philips”, a precizat conducerea institutului în solicitarea de finanţare.

În acelaşi document se mai spune că „în momentul de faţă, conform sesizărilor făcute de personalul de exploatare şi confirmate de raportul de service al firmei producătoare, tubul de raze X al angiografului trebuie înlocuit. Valoarea piesei este de 470.000 lei, fără TVA”.

Clinica de Neurologie, în stare avansată de degradare

100.000 lei vor fi alocaţi pentru reparaţii de reabilitare şi modernizare a Clinicii de Neurologie, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj.

„Dorim să vă facem cunoscută situaţia neplăcută în care se află Clinica de Neurologie, insfrastructura şi interiorul clădirilor secţiilor clinice şi a pavilionului central fiind într-o avansată stare de degradare, necorespunzând standardelor actuale”, se arată în cererea de finanţare înaintată către Consiliul Local de conducerea spitalului.

Lucrările de reabilitare a clădirii au început, însă au fost oprite din cauza lipsei fondurilor. Potrivit cererii conducerii spitalului, suma necesară pentru finalizarea lucrărilor este de 250.000 lei.


Peste 2 milioane lei pentru spitalele din Cluj-Napoca

Anul acesta, Consiliul Local a aprobat alocarea a 2.175.000 lei pentru spitalele clujene, bani care vor fi folosiţi pentru reparaţii şi achiziţionare de aparatură. Cei mai mulţi bani, 400.000 lei, sunt destinaţi Clinicii de Ginecologie I. Câte 200.000 lei au primit Spitalul de Recuperare şi Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter