Actualitate

Dacian Cioloş, la Cluj-Napoca

<p />Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, a participat ieri, la Cluj-Napoca, la conferinţa Consorţiul European al Universităţilor de Ştiinţele Vieţii din Centrul şi Estul Europei, pe tema viitorului agriculturii şi alimentaţiei din regiunea Dunării.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca a fost gazda evenimentului.

„Dacă vrem să protejăm capacitatea de producţie agricolă trebuie să o facem acum“, a spus Dacian Cioloş, adăugând că este necesară o bună producţie agricolă teritorială, o diversificare a agriculturii dar şi a sectoarelor non-agricole, arată Agerpres. Cioloş a mai precizat că obiectivele Politicii Agricole Comune trebuie să fie legate de nevoi şi a arătat că în perioada de după 2014 un accent deosebit se va pune pe cercetare şi inovaţie, în noul buget european aceste două coordonate urcând de la 1,9 la 4,02 miliarde de euro.

La conferinţa de la Cluj-Napoca au mai fost prezenţi academicianul Cristian Hera, vicepreşedinte al Academiei Române, Vasile Puşcaş, negociatorul şef al României cu UE în perioada aderării, precum şi 42 de profesori şi specialişti din Europa şi România care expun proiecte şi cercetări legate de tema centrală a conferinţei.

Conferinţa de la Cluj-Napoca a fost organizată împreună cu Târgul Agraria, cel mai important târg din Transilvania dedicat agriculturii care a ajuns la a XVIII-a ediţie şi se desfăşoară în perioada 2-6 mai.

Ultimele Stiri
abonare newsletter