Actualitate

De Paște, nu ne-am uitat la bani!

<p /><img src="documente/stories/2012/04_aprilie/18/01-supermarket-small.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Cu ocazia acestor sărbători, vânzările marilor magazine au crescut cu până la 95%.

Românii nu s-au uitat la bani când a fost vorba de pregătirile de Paşte, achiziţionând chiar de două ori mai multe produse decât o făceau de obicei în urma unei şedinţe de cumpărături. Apetitul crescut pentru shopping s-a reflectat imediat în vânzările marilor reţele de magazine.

„Pe partea de panificaţie, carne de pasăre şi ouă ne-au crescut vânzările cu aproximativ 95%, practic s-au dublat”, spune Petrică Costin, director general Oncos.

Încasările le-au depăşit şi pe cele ale anului trecut.

„Vânzările Selgros România au crescut cu aproximativ 4 % faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent. În comparaţie cu perioadele normale, de Sarbători vânzarile au crescut cu circa 20 %”, a declarat pentru Monitorul de Cluj Pia Krauss, marketing manager al Selgros Cash&Carry.

Şi lanţul Metro anunţă creşteri importante ale afacerilor în perioada ante-Sărbători.

„Am înregistrat vânzări mai mari cu 35-40% faţă de o perioadă normală”, afirmă Tiberiu Dăneţiu, director de marketing al Auchan.

Care sunt „armele” pe care le pregătesc magazinele pentru perioada post-Sărbători

Ca orice perioadă de boom şi „explozia” cumpărăturilor de Paşte este urmată de scădere, venită atât pe fondul aprovizionării pe mai multe zile, cât şi pe cel al reducerii sumelor destinate cheltuielilor. Cu toate acestea, retailerii nu anunţă strategii speciale de atragerea a clienţilor pentru perioda următoarea mizând pe ofertele obişnuite.

„Noi avem o politică special tot timpul anului, preţurile sunt mici, ceea ce în mod permanent şi durabil îi ajută pe clienţi”, explică directorul de marketing al Auchan.

„După Sarbători atragem în continuare clienţii prin oferte speciale publicate în revista Selgros precum şi cu ofertele consacrate de week-end”, adaugă marketing manager-ul Selgros Cash&Carry.


Românii cheltuie cel mai mult pe alimente

Cheltuielile totale ale populaţiei, au fost, în trimestrul IV din 2011, în medie, de 2.311 lei lunar pe gospodărie (804 lei pe persoană), şi au reprezentat 90,9% din nivelul veniturilor totale.

Principalele destinaţii ale cheltuielilor efectuate de gospodării sunt, în ordine, consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii şi transferurile către administraţia publică şi privată şi către bugetele asigurărilor sociale, sub forma impozitelor, contribuţiilor, cotizaţiilor, precum şi acoperirea unor nevoi legate de producţia gospodăriei (hrana animalelor şi păsărilor, plata muncii pentru producţia gospodăriei, produse pentru însămânţat, servicii veterinare etc.).



abonare newsletter