Actualitate

Georgiana şi Andrei au nevoie de ajutorul nostru

<p><img src="documente/stories/2012/04_aprilie/12/04-georgiana bara.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Georgiana Bara de 23 de ani şi Andrei Oneţiu de 12 ani sunt doi tineri care se luptă pentru viaţă.</p>

Georgiana (foto) suferă de limfom Hodkin stadiul II A, este internată la Uniklinik din Koln şi are nevoie de 90.000 de euro pentru tratamentul salvator. Andrei suferă de anemie aplastică idiopatică, formă foarte severă, este internat la Spitalul de Copii Louis Turcanu din Timişoara şi mai are nevoie de doar 5.000 de euro.

Dacă majoritatea oamenilor aşteaptă Sărbătorile Pascale cu bucurie, pentru Georgiana Bara şi Andrei Oneţiu sunt doar alte zile în plus de suferinţă şi teamă că nu vor reuşi să adune banii de care au nevoie pentru tratamentul care le poate salva viaţa. Pentru ei, orice sumă este binevenită şi înseamnă un pas înainte spre viaţa normală pe care au avut-o înainte să afle cruntul diagnostic.

Georgiana Bara are 23 de ani şi este studentă în anul I la masterul Econometrie şi Statistică Aplicată din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor Cluj. Tânăra a aflat despre boala care o macină în anul 2007.

„În anul 2007 pe când aveam 18 ani, am fost diagnosticată cu limfom Hodkin stadiul II A. În acest tip de cancer, ale cărui cauze rămân necunoscute, celulele din sistemul limfatic se divid anormal şi se răspândesc în afara acestuia formând ganglioni şi afectând organele interne şi sistemul osos. Am urmat un tratament dur de şase luni de chimioterapie şi apoi o lună şi jumătate de radioterapie, ambele în Cluj”, povesteşte Georgiana Bara.


În februarie, boala a recidivat

Ea mai spune că de atunci a efectuat periodic analize, dar în februarie, în urma unui RMN urmat de o biopsie ganglionară s-a confirmat recidiva bolii. Acum ea se află internată la o clinică în Koln. „Am venit în Germania, în Koln, la Uniklinik pentru o a doua părere unde s-a reconfirmat diagnosticul spus de medicii din Cluj. Diagnosticul a fost de recidivă limfom Hodkin stadiul 3 spre 4. Mi s-au refăcut toate analizele specifice rămânând să mai fac un PET. Tratamentul constă în prima fază în şedinţe de chimioterapie, radioterapie, dupp care transplant autolog de celule stem”, afirmă Georgiana.

90.000 de euro, plătiţi în avans

Costul tratamentului se ridică la 90.000 euro, sumă care trebuie plătită în avans, altfel medicii nu încep tratamentul, programat să înceapă în 16 aprilie. „Programarea se poate anula, dar dată fiind evoluţia bolii, orice săptămână în plus aduce cu sine simptome noi şi agravarea bolii, bineînteles”, subliniază tânăra. Momentan suma pe care a reuşit să o adune Georgiana este de 15.000 euro, din care va mai trebui să îşi plătească unele analize.

Familia tinerei a încercat varianta unui împrumut bancar, fie li s-a refuzat sau li s-a oferit o sumă mult prea mică.


Andrei mai are nevoie de 5.000 de euro

Andrei Oneţiu, băiatul de 12 ani din satul Giurgiuţ, judeţul Alba despre care monitorulcj.ro a scris în ediţiile anterioare mai are nevoie de 5.000 de euro pentru operaţia de transplant de măduvă care îi va salva viaţa. Băiatul care suferă de anemie aplastică idiopatică, formă foarte severă încă de acum doi ani este programat pentru operaţie la Timişoara, pentru data de 19 aprilie. Preţul total al intervenţiei este între 15.000 şi 20.000 de euro.

Cum îi puteţi ajuta pe cei doi tineri

Orice sumă este binevenită pentru cei doi tineri care au nevoie disperată de ajutor. Donaţiile se pot face în următoarele conturi:


  • RO38BTRL00101201F42549XX, deschis la Banca Transilvania pe numele Oneţiu Ioan, tatăl lui Andrei
  • Bara Maria-Georgiana:

RO57BREL0002000417280100 contul de lei
RO73BREL0002000417280200 contul de euro
Ambele conturi sunt deschise la Libra Bank.


Ultimele Stiri
abonare newsletter