Actualitate

Joburi şi internship-uri pentru studenţii UTCN

<p><img src="documente/stories/2012/04_aprilie/03/02-studenti cursuri utcn_ag 33.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />În premieră, tehnicienii Orange vor fi prezenți la Infotech pentru a susţine un workshop.</p>

Studenţii de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN) au şansa să obţină un loc de muncă, să afle ce înseamnă cu adevărat să lucreze într-o companie din domeniul lor de studiu, dar şi să obţină un internship la una din companiile prezente la InfoTech 2012, care se derulează în perioada 2 – 11 aprilie.

InfoTech 2012, un eveniment realizat de Organizația Studenților din Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (OSUT) aduce în faţa studenţilor companii naţionale şi internaţionale de top din domeniul tehnic.

Studenţii din cadrul UTCN au şi anul acesta şansa obţinerii unui loc de muncă, a unui internship sau a unei burse de studii prin intermediul InfoTech, un eveniment bianual prin care studenţii află ce înseamnă cu adevărat munca într-o companie din domeniul tehnic.

În cadrul InfoTech, companii precum Orange, Emerson, Endava, Iquest, Mozilla, EVW Holding, Elis Pavaje, Temco vor merge în facultăţile din cadrul UTCN şi le vor prezenta compania, dar şi ceea ce presupune munca într-un astfel de domeniu.

„Studenţii află ce se întâmplă într-o companie şi cum se lucrează. Ingineri din cadrul companiilor vor veni chiar în mijlocul studenţilor, lângă sălile lor de curs şi le vor prezenta imagini cu ajutorul videoproiectoarelor, dar şi aplicaţii practice. De exemplu, Orange care este prezent pentru prima dată la Infotech va ţine un workshop şi studenţii vor afla care sunt cerinţele celor de la Orange”, explică Tudor Ogner, din biroul de conducere al OSUT.

El a mai spus că studenţii află cu această ocazie şi cât de bine se pliază curricula actuală pe cerinţele pieţei.

Studenţii pot să prindă burse de studiu

Companiile prezente la InfoTech vin şi cu oferte de locuri de muncă şi internshipuri. Organizatorii evenimentului spun că la ediţia de anul trecut ei au propus 30 de internshipuri, dar au reuşit să obţină 100. De asemenea, studenţii au reuşit anul trecut să obţină şi burse de studiu şi master din partea companiilor prezente la InfoTech.

Tinerii pot participa şi la concursuri de proiectare în AutoCad şi SolidWorks, iar câştigătorii vor primi un certificat care le va dovedi competenţa de lucru.
Studenţii consideră binevenită organizarea InfoTech deoarece şansele integrării pe piaţa muncii sunt mai mari.

„Mă ajută InfoTech deoarece am ocazia să cunosc firmele, să aflu ce oferte au şi sper să am şanse mai mari de angajare, mai ales că acum sunt în anul IV”, afirmă Loredana Mera, studentă UTCN.

La rândul lor, reprezentanţii companiilor speră să recruteze viitorii specialişti din rândul absolvenţilor UTCN. Cristina Udrea Burja, director marketing Elis Pavaje menţionează că o parte din studenţii din anii terminali şi cei de la master au fost deja în vizită la fabrică şi speră într-o colaborare pe termen mediu şi lung cu studenţii prin angajarea la firmă sau colaborarea la proiectele Elis Pavaje.

 

abonare newsletter