Actualitate

Ajutoare umanitare pentru cei în nevoie

<p><img src="documente/stories/2012/03_martie/30/06-ajutoare-mare.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />O asociație umanitară a distribuit sute de kilograme de alimente pentru nevoiaşii din Cluj.</p>

 

Aproape 40 de familii nevoiaşe şi persoane cu handicap din comunele Apahida, Jucu, Bonţida şi Gârbău au primit săptămâna aceasta alimente din partea Asociaţiei Misiunea Umanitară pentru Copiii Străzii şi Oameni Nevoiaşi (AMUCSON) Cluj-Napoca.

Peste 400 de kilograme de făină, 350 de kilograme de orez, macaroane plus dulciuri şi ceaiuri au reuşit să adune cei de la AMUCSON, alimentele fiind destinate persoanelor sărace şi cu handicap din mai multe sate din Cluj. Potrivit conducerii asociaţiei, alimentele au fost donate de Metro şi Arpis.

Marcel Cuc, preşedintele asociaţiei spune că au făcut o selecţie foarte riguroasă a beneficiarilor astfel încât să primească ajutor cei care chiar au nevoie şi merită acest lucru.

„Îi ajutăm pe cei săraci, amărâţi şi bolnavi, persoane cu pensii mici, cu dizabilităţi, copii care sunt abuzaţi de părinţi prin trimiterea lor la cerşit. Nu îi ajutăm pe cei neserioşi, cum ar fi acei copii ai străzii care te scuipă dacă nu le dai bani. Nu vrem să ajutăm hoţii ci doar oamenii care chiar au nevoie”, explică Marcel Cuc.

Zilele trecute, cei de la asociaţie au reuşit să ajungă la aproape 40 de familii sărace şi persoane cu handicap din Apahida, Jucu, Suceag, Bonţida şi Gârbău, iar în zilele următoare vor merge în zona Huedin şi Răcătău.

Cei interesaţi pot dona mobilier şi haine

Marcel Cuc, care este implicat în ajutorarea celor săraci de mai bine de 20 de ani, afirmă că în această perioadă adună mobilier şi haine pentru cei săraci. Cei care vor să ajute nevoiaşii din Cluj trebuie să ia legătura cu Marcel Cuc la unul din numerele de telefon 0743 – 857.966 sau 0725 – 494.448.

Și binefăcătorii au nevoie de ajutor

Marcel Cuc cel care îi ajută pe cei nevoiaşi are, la rândul lui nevoie de ajutor. El spune că de ani de zile caută un teren pe care să îşi ridice un sediu al asociaţiei, însă până acum nu l-a ajutat nimeni. Preşedintele asociaţiei afirmă că a solicitat un teren de la Primărie, însă nu a primit niciodată un răspuns afirmativ.

De asemenea, din lipsă de bani, site-ul asociaţiei a fost suspendat, dar Marcel Cuc speră că va reuşi să găsească o persoană care să îl ajute cu realizarea unui site nou.


Ultimele Stiri
abonare newsletter