Actualitate

Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște, la Cluj-Napoca? Prognoza meteo până la finalul lunii mai.

Vremea se va menține ploioasă și temperaturile vor fi moderate la finalul lunii aprilie și în primele zile din mai, în Cluj-Napoca. Vezi prognoza meteo până la finalul lunii mai.

Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște, la Cluj-Napoca? FOTO: Facebook/ Emil Boc Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște, la Cluj-Napoca? FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


Vremea se va mențne rece și ploioasă, în mare parte, săptămâna aceasta, la Cluj-Napoca. Finalul lunii aprilie, dar și primele zile din luna mai vor aduce temperaturi ușor mai ridicate, cu maxime de până la 24 de grade Celsius și minime ce nu vor scădea sub 6 grade Celsius.

 


De 1 Mai, la Cluj-Napoca vor fi 22 de grade Celsius, iar minima va scădea până la 10 grade, potrivit prognozei AccuWeather. Cerul va fi predominat de nori. 

Prognoza meteo pentru minivacanța de 1 Mai și Paște. Sursa: AccuWeather

Ziua de 5 mai, când creștinii ortodocși vor sărbători Paștele, vremea va fi mai mult ploioasă, cu maxime ce nu vor depăși 17 grade Celsius.


Pe parcursul lunii mai, temperaturile maxime se vor menține în jurul valorii de 20 de grade Celsius, iar spre finalul intervalului, vor crește ușor, până la maxime de 23-24 de grade. Minimele nu vor scădea sub 6-7 grade Celsius.

Prognoza meteo pe Cluj-Napoca, în luna mai. Sursa: AccuWeather

Cum va fi vremea în țară?

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au publicat prognoza meteo pentru perioada cuprinsă între 22 aprilie - 20 mai 2024, la nivel național. 


Astfel, în săptămâna 22 – 29 aprilie 2024, cu excepția extremității de sud-est a țării, unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale, temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali și în zona sub-montană din regiunile sudice.


În săptămâna 29 aprilie – 6 mai 2024, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Deasemenea, în săptămâna 6 – 13 mai 2024, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

În cele din urmă, în săptămâna 13 – 20 mai 2024, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general apropiat de cel normal, în cea mai mare parte a țării.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2004-2023. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Prognoza meteo, 22 aprilie. Vremea va continua să fie rece rece, cu ploi în majoritatea regiunilor țării.

Ultimele Stiri
abonare newsletter