Actualitate

Grădiniță din Cluj, amendată cu 20.000 de lei pentru „munca la negru”. Zeci de instituții din domeniul educației, verificate de Inspecția Muncii.

Zeci de instituții private care activează în domeniul învățământului preșcolar au fost verificate de ITM. O grădiniță din Cluj a fost amendată pentru „munca la negru”.

Grădiniță din Cluj, amendată cu zeci de mii de lei pentru „munca la negru”/Foto: Inspecția Muncii Facebook.com Grădiniță din Cluj, amendată cu zeci de mii de lei pentru „munca la negru”/Foto: Inspecția Muncii Facebook.com

 

 


Controalele desfășurate de Inspecția Muncii la grădinițele private din Cluj s-a lăsat cu amenzi. Săptămâna trecută, 31 de angajatori care desfășoară activități în domeniile „învățământ preșcolar” și „activități de îngrijire zilnică pentru copii” au fost verificate de inspectorii Institutului Teritorial de Muncă din Cluj. 

 


„O gradiniță cu program prelungit a fost amendata cu suma de 20.000 lei, pentru primirea la muncă a unei persoane fără încheierea unui contract individual de muncă”, potrivit ITM Cluj. 

CITEȘTE ȘI: 
Firmele de plasare a forței de muncă în străinătate, controlate. Amendă „piperată” pentru un operator neautorizat.

Verificările au fost derulate în condițiile în care domeniul de activitate privind educația și îngrijirea copiilor este „susceptibil de încălcarea reglementărilor” legale privind angajarea personalului, durata timpului de muncă și muncă suplimentară,  întocmirea evidenței orelor de muncă prestate de către salariați, repausuri periodice (repausul săptămânal, sărbători legale) etc. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Control ITM pe drumurile Clujului. Zeci de transportatori verificați și amenzi de 13.500 de lei

Ultimele Stiri
abonare newsletter