Actualitate

Tinerii clujeni au ocazia să studieze la universităţi din Danemarca şi Olanda

<p />Ediţia clujeană a Târgului de Educaţie Europeană 2012/European Education Fair 2012 se va desfăşura joi, 23 februarie, la Hotelul Napoca, la eveniment urmând să participe, cu oferte de studii, renumite instituţii de învăţământ din Marea Britanie, Elveţia, Olanda, Danemarca, Italia şi Suedia. În paralel cu prezentările de la standuri, la târg vor avea loc ateliere interactive pe tema studiilor în străinătate.

Pentru accesul la târg, care este gratuit, elevii şi studenţii trebuie să se înscrie pe site-ul www.eef.ro şi vor primi un bilet individual de intrare, în urma înregistrării. Organizatorii evenimentului recomandă tinerilor interesaţi să consulte lista programelor oferite de universităţile expozante şi să vină pregătiţi, la întâlnirea cu reprezentanţii acestora.

Danish Day şi Holland Day pentru studenţi

În ultimii ani, Olanda şi Danemarca se bucură de un interes deosebit în rândul tinerilor din România, iar în acest context, International Education Center (IEC) România organizează, în parteneriat cu European Education Fair (EEF), alte două evenimente educaţionale - Danish Day şi Holland Day, ambele în 24 februarie.

Cele două ţări oferă avantaje deosebite, de pildă în Danemarca sunt costuri zero de şcolarizare în universităţi, iar în Olanda taxele de studii sunt accesibile. Există, de asemenea, o paletă de programe de licenţă şi master în limba engleză, posibilitatea de a lucra part-time pe timpul studiilor şi full-time în vacanţele şcolare.

Reprezentanţii universităţilor care vor participa la Danish Day vor prezenta detaliat programe de studii, cu beneficiile şi oportunităţile pe care le presupune experienţa universitară în Danemarca. Tinerii decişi se pot înscrie pe loc, la Smart Admission System, urmând ca în aceeaşi zi să susţină testul de limbă engleză şi interviul cu reprezentaţii instituţiei de învăţământ.

Universităţile care vor participa la Danish Day sunt Aalborg University, Aarhus Faculty of Arts, Dania Academy, UCN, VIA University College, Zealand Institute of Business and Technology şi vor oferi o varietate de programe de licenţă şi master, atât în domeniile de inginerie, tehnologie şi afaceri cât şi în disciplinele socio-umane. Participarea este gratuită, condiţionată de înscrierea în prealabil pe site-ul www.danish-day.com.

În cadrul evenimentului Holland Day, care se desfăşoară în parteneriat cu Ambasada Ţărilor de Jos din România, 12 universităţi din Olanda îşi vor prezenta oferta educaţională pentru 50 de potenţiali aplicanţi selectaţi, în prealabil, în urma înscrierilor pe site-ul www.holland-day.com. De asemenea, vor fi invitaţi tineri români studenţi în Olanda sau absolvenţi, pentru a împărtăşi din experienţa lor din Ţara Lalelelor în domenii precum afaceri, administrare hotelieră, inginerie, psihologie sau ştiinţe socio-umane.

Ultimele Stiri
abonare newsletter