Actualitate

Dosar penal pentru distrugere din culpă, în cazul incendiului din Cetan

Polițiștii au deschis dosar penal pentru distrugere din culpă în cazul incendiului izbucnit duminică dimineață în localitatea Cetan, comuna Vad.

Dosar penal pentru distrugere din culpă, în cazul incendiului din Cetan. FOTO: ISU Cluj Dosar penal pentru distrugere din culpă, în cazul incendiului din Cetan. FOTO: ISU Cluj

 

 


Polițiștii derulează cercetări, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul infracțiunii de distrugere din culpă privind incendiul produs duminică dimineață în localitatea Cetan.

 


„În cursul acestei dimineți, în jurul orei 08.15, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dej au fost sesizați despre producerea unui incendiu, la o gospodărie situată în localitatea Cetan, județul Cluj. La fața locului au intervenit pompieri din cadrul ISU Cluj. Incendiul a cuprins o clădire din curtea gospodăriei și anexe, iar ulterior s-a extins la acoperișul locuinței vecine. Incendiul a provocat pagube materiale considerabile, însă nu au fost persoane rănite. Sunt efectuate cercetări, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul infracțiunii de distrugere din culpă”, a transmis IPJ Cluj.

Incendiu violent la o casă din Vad

Pompierii clujeni au avut, duminică dimineață, o intervenție la un incendiu care a afectat o casă și mai multe anexe gospodărești în localitatea Cetan, comuna Vad.


„Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit în această dimineață pentru a stinge un incendiu care a afectat o casă și mai multe anexe gospodărești în localitatea Cetan, comuna Vad. Apelul de urgență a venit în jurul orei 08:18, iar la misiune au luat parte trei autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Când au ajuns la fața locului, pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta generalizat la acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 300 de mp. De asemenea, flăcările s-au extins la patru anexe gospodărești, de dimensiuni diferite. Cumulat, acestea aveau aproximativ 200 de mp”, a transmis ISU Cluj.

Incendiul a ajuns și la casa învecinată

Incendiul a cuprins și două geamuri ale casei învecinate și o porțiune din acoperiș.


„În paralel cu realizarea dispozitivelor de stingere, echipajele s-au străduit să limiteze extinderea focului și la o casă învecinată. Drept urmare, de la casa învecinată pagubele se rezumă doar la două geamuri și la porțiuni mici din acoperiș. O femeie de 77 de ani a suferit un atac de panică și a fost evaluată de echipajul SMURD, fără a fi transportată la spital. Cauza probabilă a incendiului este focul deschis în spații închise. Cu alte cuvinte, incendiul a izbucnit atunci când proprietarul a încercat să aprindă o butelie care a produs o flamă foarte mare. Două dintre autospeciale au revenit la subunitate, un echipaj fiind în continuare dislocat pentru a verifica existența unor focare ascunse”, a mai arătat ISU Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Incendiu la o casă din comuna Vad. Două anexe și acoperișul, cuprinse de flăcări

Ultimele Stiri
abonare newsletter