Actualitate

World Vision ajută familiile din localităţi izolate de ninsoare

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/05_ziua/world-vision.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />În judeţul Cluj au fost identificate 93 de familii din comunele Băişoara, Mociu, Fizeş, Cojocna, Gilău, Căşeiu, Iclod, Iara şi Bonţida, care au nevoie de ajutor. Vezi cum poţi contribui şi tu!</p>

Organizaţia umanitară World Vision face un apel la solidaritate pentru a suplimenta ajutorul pe care îl acordă (pături sau saci de dormit şi alimente pentru 7 zile) familiilor din localităţi afectate de ninsorile din ultimele zile.

Clujul este unul dintre primele judeţe în care World Vision a intervenit cu ajutoare de urgenţă în zonele rurale unde, datorită zăpezii, gerului şi viscolului, drumurile s-au închis şi au rămas izolate sute de familii.

În judeţele Vaslui şi Ialomiţa situaţia e critică, urmate îndeaproape de Cluj, Constanţa, Dolj şi Vâlcea. În aceste zone au fost identificaţi mai mult de 2.500 de copii şi persoane aflate în situaţie de risc.

Ajutoarele de urgenţă, echivalentul a 80 de lei/persoană sau 320 de lei/familie cu 4-5 membri, vor fi acordate celor mai vulnerabile persoane, familiilor cu copii mici sau persoanelor care se află în zone izolate şi sunt în evidenţa asistenţei sociale, având venituri foarte scăzute sau inexistente.

Locuitorii au început deja să primească ajutoarele de urgenţă încă de marţi, 7 februarie, în localităţi din judeţele Ialomiţa şi Cluj, şi din 8 februarie în Vaslui. În judeţul Vâlcea distribuţia a fost prevăzută pentru ziua de ieri, joi 9 februarie, iar în Constanţa până la sfârşitul săptămânii.

Paturi, îmbrăcăminte, încălţăminte şi alimente


Familiile care primesc ajutoare sunt selectate de World Vision Romania împreună cu autoritaţile locale iar distribuţia pachetelor  se face prin lucrători comunitari şi parteneri locali dotaţi cu echipamente adaptate vremii. Pentru zonele izolate se va apela la suportul autorităţilor şi instituţiilor statului care au acces acolo.

La Cluj sunt în curs de distribuţie ajutoare pentru 93 de familii si 309 copii, din comunele Băişoara, Mociu, Fizeş, Cojocna, Gilău, Căşeiu, Iclod, Iara şi Bonţida, constând în pături, alimente, îmbrăcăminte şi încălţăminte.

În funcţie de sumele colectate va exista posibilitatea de intervenţie ulterioară în cazul în care condiţiile meteo persistă. Administraţia Naţională de Meteorologie prevede continuarea gerului şi a viscolului şi deci celor izolaţi de iarna grea le va fi din ce în ce mai dificil să supravieţuiască fără hrană şi căldură.

„În unele localităţi în care au fost distribuite ajutoare a nins şi câte 4 zile neîntrerupt şi toate drumurile de acces erau blocate. Şcolile s-au închis de luni 6 februarie, deoarece copiilor le este greu să ajungă la şcoală, iar combustibilul necesar pentru încălzirea claselor este din ce în ce mai puţin. Multe dintre familiile cu care lucrăm au ca singur venit stabil alocaţiile copiilor”, a explicat un asistent social al World Vision România.

„Românii sunt darnici şi îngrijoraţi când un seamăn este la nevoie. Este important să ne ajutăm unii pe alţii. Acum este momentul să facem ceva pentru cei aflaţi într-o situaţie de urgenţă, copiii, bătrânii şi persoanele vulnerabile. Noi, World Vision România, facem un apel la solidaritate. Fiecare pachet distribuit poate salva o viaţă!”, a declarat Cătălin Andrew Popa - Director National World Vision Româia.

Cine este organizaţia World Vision România

„World Vision România” este o organizaţie umanitară creştină, care pune în centrul activităţii sale nevoile pentru educaţie, sănătate, creştere spirituală ale copiilor. Ne concentrăm asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile din care aceştia fac parte, în special din mediul rural, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Acţionăm prin programe de dezvoltare şi intervenţie umanitară de urgenţă”, au arătat reprezentanţii organizaţiei.

World Vision România este o organizaţie parteneră a World Vision International, prezentă în peste 100 de ţări din întreaga lume. Organizaţia World Vision desfăşoară de 20 ani în România programe în peste 200 de comunităţi rurale din 8 judeţe. De-a lungul timpului organizaţia a oferit sprijin pentru mai mult de 50.000 de copii şi 300.000 de adulţi.

„Având la bază valori creştine, lucrăm cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen. Prin activităţi de reintegrare familială, dezvoltare comunitară, proiecte medicale, programe de educaţie şi dezvoltare economică, asistenţă umanitară în cazul situaţiilor de urgenţă, încercăm să stimulăm o atitudine activă şi implicarea în schimbarea condiţiei de sărăcie din România, având în centrul atenţiei bunăstarea copilului”, se arată într-un comunicat al World Vision International.  

Unde puteţi dona


Clujenii care doresc să contribuie la această campanie a World Vision, pot dona online la www.worldvision.ro/apel-de-urgenta.php câte 80 de lei pentru un pachet destinat unei persoane şi 320 de lei pentru o familie de 4 persoane. Se pot dona 5 Euro la telefonul 0900.900.090 sau 10 Euro la telefonul 0900.900.092, numere apelabile doar în reţeaua Romtelecom.

Donaţii se mai pot face şi în conturile în lei:
RO52 CITI 0000 0008 2502 4026 - deschis la CITIBANK SA
RO80 RZBR 0000 0600 0607 2026 - deschis la RAIFFEISEN BANK - AGENTIA PIPERA

abonare newsletter