Actualitate

E oficial: Tata Motors e al treilea investitor interesat de Jucu

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/04_ziua/tata-motors.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe a divulgat şi a treia necunoscută din Tetarom III.</p>

După ce săptămâna trecută a fost anunţată oficial investiţia Bosch la Cluj-Napoca, iar acum două săptămâni venirea DeLonghi, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe a dezvăluit numele celei de-a treia companii cu care instituţia se află în discuţii avansate în vederea deschiderii unei fabrici în parcul industrial Tetarom III.

„Consiliul Judeţean Cluj este în discuţii şi negocieri cu reprezentanţii Tata Motors pentru deschiderea unei investiţii. Aceste discuţii vor continua în perioada următoare. Reprezentanţii companiei au vizitat deja amplasamentul Parcului Industrial Tetarom III. Nu pot oferi informaţii privind valoarea investiţiei sau numărul locurilor de muncă preconizate”, a declarat Alin Tişe pentru Mediafax.

Compania indiană Tata Motors şi-a manifestat încă de anul trecut interesul pentru o eventuală investiţie în Cluj. Astfel, Tişe declara în aprilie 2011 că Tata Motors „tatonează” judeţul pentru un proiect care s-ar ridica la „zeci de milioane de euro”.

Componente pentru Jaguar şi Land Rover, la Jucu

Mai bine de jumătate din cifra de afaceri a companiei indiene este asigurată de producerea celor două mărci de lux, Jaguar şi Land Rover. Astfel, Fabrica Jaguar Land Rover a generat 57% din veniturile Tata Motors în 2010, în creştere de la 53% în anul precedent.

Jagur şi Land Rover au consemnat cea mai mare creştere şi în 2011, vânzările celor două produse crescând cu 23% în al doilea trimestru ajungând la 68.000 de unităţi.
Reprezentanţii companiei au declarat că majorarea rezultatelor ar fi datorată redresării economice mondiale care a făcut să crească cererea de maşini de lux.
Tata Motors produce cele două branduri de autoturisme în urma achiziţiei din 2008 a fabricii din Gaydon (Anglia) de la Ford.

Potrivit ultimelor rezultate disponibile, indienii au înregistrat un profit în scădere cu 15% în al doilea trimestru al lui 2011, deşi vânzările au fost în creştere, ca urmare a creşterii costurilor cu materiile prime, dar şi din cauza devalorizării monedei indiene. Astfel, constructorul a ajuns de la un rezultat net de 22,2 miliarde de rupii indiene (346 milioane de euro) la 18,8 milioane rupii (293 milioane de euro).

Tata Motors, cea mai mare companie auto din India, produce automobile, camioane şi autobuze şi face parte din grupul Tata, care include peste 90 de companii din domenii ca IT&C, inginerie, materiale, servicii, energie, produse de consum şi chimicale, cu activităţi în peste 80 de state.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter