Actualitate

Baguette sau shopper? – Care model de geantă se poartă sezonul acesta? (P)

Geanta baguette a căpătat popularitate datorită rolului jucat de Sarah Jessica Parker, în ”Totul despre sex”.

 Modelul a fost purtat o bună perioadă de timp, însă revine și în zilele noastre. Tipul acesta de geantă se caracterizează printr-o dimensiune mai mică, îngustă, lunguiață, având în general un sistem de prindere cu fermoar. Cele shopper în schimb se definesc prin volum și spații generoase de depozitare. Vestea bună este că ambele tipuri de genți se poartă în acest sezon!

Gențile shopper – perfecte a transporta numeroase obiecte


Deși în numeroase sezoane, gențile maxi au fost lăsate pe un plan secund, iată că acum este momentul să le scoți la înaintare! Pentru anotimpul curent sau iarna, acestea sunt ideale de purtat cu cele mai cool ținute. Cel mai mare avantaj al genților shopper este dimensiunea generoasă ce permite adăugarea mai multor articole în interiorul ei. Fiecare femeie a trecut prin cel puțin un moment în care simțea nevoia de mai mult spațiu pentru a transporta toate obiectele de care avea nevoie. 

Ei bine, versiunile shopper sunt ideale pentru a purta cu tine toate lucrurile dorite. Datorită dimensiunii, unele modele permit transportarea laptoplui, ceea ce nu poate fi decât un plus. Produse de îngrijire, ochelari de soare, agende și alte accesorii, toate încap cu succes în modelele de genți shopper. În plus, așa cum le sugerează și denumirea, le poți folosi și pentru transportarea cumpărăturilor.


Ca dezavantaj, poate fi mai greu să porți o astfel de geantă, în special când trebuie să te deplasezi cu ajutorul mijloacelor de transport în comun. De asemenea, deși interiorul modelelor permite plasarea mai multor lucruri, nu uita ca greutatea să nu fie una mare, deoarece îți aduce disconfort, dar și probleme ale spatelui.

De ce să alegi modelul baguette?


Cunoscute și drept genți de umăr, versiunile tip baguette sunt utile dacă vrei să depozitezi mai puține articole. Însă, telefonul, portofelul, cheile și 2-3 produse cosmetice încap cu ușurință. Modelul se poate purta nu doar pe umăr, dar și pe lângă corp,  totul depinde de preferințele tale. Pe https://answear.ro/k/femei/accesorii/genti-de-umar ai la dispoziție multe modele, nuanțe, astfel încât să ai o diversitate mai mare din car să alegi. 

Gențile baguette au avantajul de a fi ușor de transportat și nu te încurcă atunci când călătorești, indiferent de modalitatea de transport. De asemenea, se pot integra cu succes în ținutele casual, sport. În ceea ce privește outfit-urile elegante, nu sunt întocmai potrivite, ci mai degrabă optează pentru gențile shopper. Versiunea baguette a strălucit pe podiumurile de modă, în culori stridente sau nuanțe neutre. Un dezavantaj al acestui model este spațiul redus de depozitare, însă dacă ai nevoie doar de strictul necesar (telefon, chei, portofel), gențile baguette îți vor fi de folos. 


Versatilitatea ambelor modele este interesantă, dar preferatele doamnelor rămân gențile shopper datorită dimensiunii mari de depozitare. La polul opus, tipul baguette se pretează și pentru ținutele în stil streetwear. Alege în funcție de câte obiecte vei fi nevoită să transporți, dar și gusturile tale vor conta. În ceea ce privește nuanțele, gândește-te la ce cromatică predomină în garderoba ta și alege culoarea pe care o poți integra ușor în ținute.

În concluzie, atât gențile baguette, cât și cele shopper sunt alegerile sezonului, pe care designerii le propun. Fiecare tip are avantaje și dezavantaje, trebuie doar să cântărești bine decizia. De asemenea, investește în modele calitative și nu vei regreta!

Ultimele Stiri
abonare newsletter