Actualitate

Peste 100 de elevi ajutaţi prin Şcoala Christiana

<p>A început semestrul II pentru cei peste 100 de elevi ai Şcolii Christiana din Cluj-Napoca. Activităţile săptămânale ale proiectului constau în două zile de cursuri şi meditaţii şi trei zile de pregătire practică şi activităţi recreative.</p>

 

În acest an şcolar, în Școala Christiana sunt înscriși 19 copii care au abandonat şcoala  și încă 115 copii, care primesc sprijini material, pentru a preveni situația abandonului şcolar. Noutatea pentru acest an şcolar constă în proiectul de burse şcolare prin conducerea școlii încearcă să-i sprijine pe elevii care merg la şcoală şi care provin din familii cu nevoi speciale şi care nu pot să asigure necesarul material elevilor pentru a continua cursurile şcolare.. Pe lângă Proiectul Şcolii Christiana, coordonată de Pr. Claudiu Precup, în cadrul Centrului „Sfântul Vasile cel Mare” al Asociaţiei Christiana, mai sunt în derulare încă patru proiecte: un proiect de meditaţii şcolare, adresat copiilor din Cartierul Mănăştur, prin care sunt organizate activităţi de meditaţii şi suport educativ pentru copiii; un Centru comunitar pentru tineret, prin care le sunt oferite activități recreative copiilor din cartier. Alături de aceste activități destinate, în mod special, tinerilor în complexul Școlii Christiana mai funcționează şi o cantină socială, unde iau zilnic o masă caldă 70 de persoane nevoiaşe şi un proiect, prin care sunt împărţite alimente de bază familiilor care nu pot să-şi asigure necesarul de hrană zilnic.

Şcoala socială Christiana a fost înfiinţată în anul 1996 şi îşi desfăşoară activitatea sub patronajul Arhiepiscopiei Clujului.

abonare newsletter