Actualitate

Eficient și sustenabil. 1,5 ore de la Cluj-Napoca la Bonțida, pe bicicletă: „Cu o pistă velo ar dura 1 oră”

Participanții la Electric Castle au avut și opțiunea de a se deplasa din Cluj-Napoca spre Castelul Banffy din Bonțida într-un tur ghidat cu bicicleta. Traseul a durat 1 oră și jumătate.

Eficient și sustenabil. 1 oră și jumătate de la Cluj-Napoca la Bonțida, pe bicicletă / Foto: Someș Delivery Eficient și sustenabil. 1 oră și jumătate de la Cluj-Napoca la Bonțida, pe bicicletă / Foto: Someș Delivery

 

 


Cei de la Someș Delivery au explicat cum s-a desfășurat acest tur ghidat și în cât timp au ajuns festivalierii la Bonțida.

 


Traseul direct din Cluj-Napoca până la festival a durat 1 oră și jumătate, însă acesta ar fi scurtat la 1 oră dacă ar exista o pistă de biciclete dedicată adiacentă Someșului, spun cei de la Someș Delivery:

„Eficient și sustenabil. Am fost la Electric Castle pentru al doilea an la rând într-un tur ghidat cu bicicleta. 27 de km parcurși în cca. 3 ore, cu pauze de înghețată, și stat la povești despre Someș și metode alternative de transport. Același traseu parcurs direct ar dura numai 1,5 ore. Iar cu o pistă de biciclete dedicată adiacentă Someșului, traseul ar fi scurtat la numai 1 oră.”


Reprezentanții Someș Delivery consideră că pista de biciclete care se realizează între Gilău și Apahida trebuie să continue „cel puțin până la Bonțida”:

„Alternativa de mers cu bicicleta face parte din campania Someșul Culoar Verde - Albastru prin care am reușit să determinăm autoritățile să semneze un contract la nivel metropolitan pentru realizarea unei piste de biciclete între Gilău și Apahida. Noi suntem convinși că această pistă adiacentă râului Someș trebuie să continuie cel puțin până la Bonțida!


Propunerea noastră pentru un culoar verde-albastru înseamnă în primul rând o opțiune de transport sustenabilă, dar și spații verzi și de joacă la râu, parcuri și arii naturale urbane.

Repetăm în 2023? Mulțumim, Electric Castle!”, scrie în postarea Someș Delivery.

CITEȘTE ȘI:

Inuman. 5 ore de stat la coadă pentru a prinde un loc în autobuze la Electric Castle. Cine e de vină?

Prima reacție a organizatorilor Electric Castle după nebunia cozilor. Se renunță la îmbarcarea cu prioritate. „Atât ne permite infrastructura"

Final de EC. Peste 272.000 de oameni s-au distrat la Castelul Banffy, la cea mai mare ediție a festivalului

Ultimele Stiri
abonare newsletter