Sport

Amical de lux pentru centenarul ”U” Cluj. Fiul lui Mircea Lucescu vine cu echipa în Ardeal

Universitatea Cluj celebrează în acest an 100 de ani de la înfiinţare iar oficialii echipei clujene caută adversari importanți pentru cel puțin un amical de lux, cu care să sărbătorească în vara acestui an.

Cele mai mari șanse ar avea meciul cu echipa PAOK Salonic, formaţia greacă antrenată de Răzvan Lucescu.

Managerul sportiv al Universității Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, a purtat deja discuţii în acest sens cu fiul lui Mircea Lucescu, iar negocierile sunt avansate.
„Meciul se va juca probabil în luna iunie, cu un adversar pe care l-am ofertat deja. Domnul Lucescu este alături de noi şi dânsul ne poate ajuta. Cel mai probabil vom juca cu PAOK. Se va mai discuta, dar sper să se rezolve”, a spus Sabău, la DigiSport.


Meciul ar putea avea loc în luna iulie pe Cluj Arena, atunci când ambele echipe se pregătesc pentru noul sezon fotbalistic.

Se știe că atât Răzvan Lucescu, cât și tatăl său, Mircea Lucescu, vin cu drag la Cluj de fiecare dată când sunt invitați.


Formaţia din Salonic este lider în campionatul Greciei, cu opt puncte avans faţă de Olympiakos, locul secund. Ar fi al treilea amical de acest gen pentru clujeni, în ultimul deceniu. În 2011, Universitatea Cluj şi-a inaugurat noul stadion tot în compania unei echipe pregătite de un român. Kuban Krasnodar, formaţie antrenată atunci de Dan Petrescu şi Cristian Pojar a câştigat cu 4-0, la meci asistând 25.000 de spectatori. În 2014, Universitatea Cluj a primit vizita formației Șahtior Donețk, formație antrenată de Mircea Lucescu, meci pe care ucrainienii l-au câștigat cu scorul de 2-0.

Atunci antrenorul Șahtiorului, Mircea Lucescu, declara că a fost foarte surprins de galeria Universității, acesta declarând că de mult nu a mai văzut suporterii să cânte 90 de minute.
„A fost impresionantă galeria. De mult nu am mai văzut pe un teren de fotbal suporterii unei echipe să cânte 90 de minute. Este impresionant. M-aș fi așteptat totuși la mai multă lume pe stadion”, afirma Mircea Lucescu, în septembrie 2014.


În acest moment Mircea Lucescu este selecționerul echipei naționale de fotbal a Turciei.

Universitatea Cluj va împlini 100 de ani de existenţă în 2019, pe care speră să-i sărbătorească, în primul rând, cu o promovare în Liga 1. Alb-negrii vor juca, sâmbătă, un amical cu Sticla Turda, după care vor merge într-un cantonament în Turcia. Returul Ligii a II-a va începe în 23 februarie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter