Sport

Simona Halep bifează tot ce se poate: rămâne în top 10 lideri WTA all-time și primește titlul de „Ambasador”

Simona Halep se află pentru a 53-a săptămână pe primul loc în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), dat publicităţii luni, cu un avans confortabil de peste 1.000 de puncte faţă de următoarea clasată, germanca Angelique Kerber.

Podiumul este completat de daneza Caroline Wozniacki, aflată la aproape 1.400 de puncte de Halep.

Cu 53 de săptămâni ca lider mondial, Halep ocupă locul 10 într-un clasament all-time, dar până la finalul anului se va apropia de poziţia a noua, deţinută de Wozniacki, cu 71 de săptămâni.


Într-o ierarhie al celor mai lungi perioade ca lider WTA, Halep ocupă locul 19, cu 37 de săptămâni consecutive, dar până la finalul anului le va depăşi pe belgianca Justine Henin şi pe americanca Lindsay Davenport, care ocupă locul 17, la egalitate, cu 44 de săptămâni. În top 10 nu s-a înregistrat nicio modificare faţă de săptămâna anterioară.

Australianca Ashleigh Barty, care a câştigat duminică titlul la WTA Elite Trophy de la Zhuhai, a urcat patru poziţii, până pe 15, cea mai bună clasare din cariera sa.  România are în continuare şase reprezentante în top 100 la simplu.


Mihaela Buzărnescu se menţine pe locul 24, Irina Begu staţionează pe 66, Ana Bogdan se află în continuare pe 71, Monica Niculescu a coborât un loc şi e pe 78, iar Sorana Cîrstea a pierdut şi ea o poziţie, fiind acum pe 86.

Clasamentul WTA la simplu:
1 (1). Simona Halep 6.921 puncte
2 (2). Angelique Kerber (Germania) 5.875
3 (3). Caroline Wozniacki (Danemarca) 5.586
4 (4). Elina Svitolina (Ucraina) 5.350
5 (5). Naomi Osaka (Japonia) 5.115
6 (6). Sloane Stephens (SUA) 5.023
7 (7). Petra Kvitova (Cehia) 4.630
8 (8). Karolina Pliskova (Cehia) 4.465
9 (9). Kiki Bertens (Olanda) 4.335
10 (10). Daria Kasatkina (Rusia) 3.415


Halep, „Ambasador” al universității din Constanța

Tot astăzi, Simona Halep și-a mai adăugat o distincție în palmares în acest final de 2018, an pe care îl termină din postura de lider WTA. Simona Halep a primit din partea Universităţii „Ovidius” din oraşul natal, Constanţa, titlul de „Ambasador”.

Simona Halep a primit premiul în cadrul unei ceremonii care a avut loc luni dimineață în Sala Senatului din cadrul Universităţii din Constanţa. Liderului WTA i-a fost înmânat și un tricou special, dar și un superb buchet de flori.


Titlul de „Ambasador” se acordă în urma unei nominalizări, persoanelor care au ajutat la promovarea imaginii instituţiei de învăţământ şi care au obţinut rezultate remarcabile într-un domeniu de activitate, ştiinţific, cultural sau sportiv.

Va primi și titlul de Doctor Honoris Causa

Tenismena din România va fi distinsă cu titlul de Doctor Honoris Causa „Beneficiorum Publicorum” al Universităţii de Vest Timişoara (UVT), modalitate prin care instituţia academică recunoaşte public meritele şi contribuţiile majore la creşterea prestigiului României în lume. Ceremonia va avea loc pe 23 noiembrie.


Titlul de Doctor Honoris Causa este unul onorific, acordat personalităţilor care s-au distins în anumite domenii prin activitatea lor profesională şi socială. Printre personalităţile distinse până acum de către UVT cu acest titlu se regăsesc actorii Florin Piersic, Maia Morgenstern şi Marcel Iureş, dar şi unicului cosmonaut român, Dumitru Dorin Prunariu. De asemenea, în 2019 vor fi distinşi şi alţi români de excepţie.

Dumitru Dorin Prunariu a primit și din partea Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca titlul de Doctor Honoris Causa.

Ultimele Stiri
abonare newsletter