Sport

Marcel Țenter, înainte de meciul cu Craiova: „Dacă prind o zi bună, sunt greu de învins”

După două înfrângeri în ultimele trei meciuri, elevii lui Marcel Țenter sunt obligați să câștige partida împotriva echipei SCMU Craiova, echipă care se află pe locul 4 în clasamentul Ligii Naționale de baschet masculin.

Deși baschetbaliștii de la clubul U-Banca Transilvania au avut prstație destul de bună în primele opt partide din LNBM, obiectivul acestora pare destul de departe după cele cinci victorii și trei înfrângeri din acest sezon regulat.

Echipa de seniori a U-BT a cedat jocul disputat în deplasare cu formația Phoenix Galați, după un meci condus de dunăreni pe aproape toată durata sa. Acest lucru poate avea efect negativ sau pozitiv asupra sportivilor, consideră antrenorul echipei Marcel Țenter. „Este destul de dificilă situaţia în care singuri ne-am pus. Am pierdut un meci la Galaţi care nu era în planul nostru, un meci care trebuia câştigat. Am jucat fără motivaţie, în special în primele două sferturi. Este destul de greu de explicat, în condiţiile în care la antrenamente sportivii trag din greu, jucătorii se luptă pentru a câştiga şi pentru a-și arăta valoarea. Eu cred în muncă, cred în aceşti băieţi şi sunt sigur că jucătorii îşi vor arăta valoarea mai devreme sau mai târziu şi noi vom juca ceea ce ştim să jucăm şi ceea ce putem juca. Sper ca acest lucru să fie vizibil începând cu meciul de sâmbătă, cu Craiova. Campionatul nu este încă nici la jumătatea primei faze, aşa că știm că mai avem timp pentru a face treburile să funcţioneze. Cred în echipa aceasta şi cred în ceea ce acest staff tehnic poate să facă, aşa cum şi în trecut s-au făcut lucruri aici, la Cluj, cred că avem experienţa să trecem peste momentul acesta şi să vedem ce este de făcut pentru perioada imediat următoare. Nu este uşor de digerat, sunt de acord, însă nu cred că este un lucru definitoriu pentru această echipă, eu sper ca echipa să convingă şi să vă convingă că este ceea ce trebuie”, a declarat Marcel Țenter.


Tehnicianul echipei clujene afirmă că o ofrmă bună a jucătorilor craioveni poate să le pună foarte mari probleme echipei clujene datorită mobilității echipei adverse. „În general, în România, nu foarte multe echipe au poziţii 5 clasice şi asta schimbă foarte mult structura jocului. Noi avem două poziţii 5 clasice şi din punctul de vedere al structurii echipei avem câteva dificultăţi să jucăm cu echipe mai mobile. Asta s-a întâmplat şi cu Sibiul, şi cu Galaţiul. Nu ştiu din ce cauză foarte multe echipe din România nu îşi aduc un cinci clasic, însă, dacă vrei să construieşti o echipă de nivel european vreodată, nu poţi juca fără un 5. Craiova este din acest punct de vedere o echipă incomodă, pentru că, practic, joacă cu cinci jucători la linia de trei puncte şi sigur că, dacă prind o zi bună, sunt greu de învins”, a spus Țenter.

Meciul dintre U-BT și SCMU Craiova va avea loc sâmbătă, de la ora 19:00, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.


Biletele pentru meciul U-Banca Transilvania - SCMU Craiova pot fi achiziționate vineri între orele 12:00-19:00 și sâmbătă între orele 12:00-20:00. Prețul unui bilet este de 10 lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter