Sport

Iordănescu: „Dorim să simplificăm şi mai mult ecuaţia calificării”

Săptămâna aceasta este decisivă pentru naţionala României, care întâlneşte Finlanda şi Insulele Feroe în ultimele două partide din preliminariile Euro 2016.

Tricolorii au nevoie de 4 puncte pentru a fi siguri de calificarea la turneul final din Franţa, iar selecţionerul Anghel Iordănescu spune că jucătorii sunt extrem de concentraţi pentru tranşa în mare măsură lupta pentru calificare încă din primul meci, cel cu Finlanda, de pe teren propriu, care se va disputa însă cu porţile închise

Anghel Iordănescu, selecționerul echipei naționale de fotbal a României, a declarat luni, că rezultatele din ultimele două meciuri din preliminarii, cu Finlanda și Feroe, ne pot duce la EURO 2016. „Sunt cele mai importante două jocuri din această campanie, pentru că de rezultatul lor depinde calificarea la Euro. Întâlnim un adversar care a câştigat şase puncte în ultimele meciuri şi care a ajuns în situaţia de a spera la poziţia a treia. Schimbarea antrenorului, care a schimbat sistemul de joc, i-a adus pe finlandezi în această situaţie. Finlandezii vin de azi la Bucureşti pentru că au speranţe că pot obţine un rezultat bun cu noi şi se pot califica la baraj. Suntem încrezători, optimişti, dorim să simplificăm şi mai mult ecuaţia calificării printr-un joc bun care să ne asigure acest lucru”, a spus Iordănescu, în debutul conferinței de presă de la Mogoșoaia.


Întrebat de ce sunt doar trei jucători convocați de la Steaua, Iordănescu a afirmat că lipsa rezultatelor echipei din ultima perioda a adus după sine o lipsă de încredere față de jucători. „Steaua nu a mai obținut performanțele din anii trecuți, când era angajată în cupele europene, apoi nu mai conduce în clasament așa autoritar cu 7-8 puncte diferență. În acest timp, Astra a făcut jocuri bune”, a spus Iordănescu.

Pe 8 octombrie, de la ora 21,45, pe Arena Naționala, „tricolorii” vor întâlni Finlanda, pentru ca pe 11 octombrie, la Torshavn, de la ora locala 17:00 (19:00, ora României), reprezentativa noastră să dispute ultimul său meci din grupă, în preliminariile EURO 2016, contra echipei Insulelor Feroe.


Cei 24 de jucători convocați la națională sunt următorii:
Portari: Ciprian Tătărușanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Sunderland), Silviu Lung jr (Astra Giurgiu);

Fundași: Alexandru Mățel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiricheș (SSC Napoli), Dragoș Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moți (Ludogoreț Razgrad), Răzvan Raț (Rayo Vallecano), Paul Papp (FC Steaua București), Valerică Găman (Astra Giurgiu), Steliano Filip (Dinamo);


Mijlocași: Mihai Pintilii (Hapoel Tel Aviv), Andrei Prepeliță (Ludogoreț Razgrad), Ovidiu Hoban (Hapoel Be'er Sheva), Lucian Sânmartean (Al Ittihad/Arabia Saudită), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Adrian Popa, Alexandru Chipciu (ambii de la Steaua București);

Atacanți: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Claudiu Keșeru (Ludogoreț Razgrad), Florin Andone (Cordoba), Denis Alibec, Constantin Budescu (ambii de la Astra Giurgiu).

Ultimele Stiri
abonare newsletter