Sport

Universitatea Cluj notează prima înfrângere în liga secundă în fața unei rivale de tradiție. „U” Cluj - UTA Arad 0-1

După victoria cu 1-0 la Târgoviște din prima etapă a ligii secunde, tânăra echipă a Universității Cluj a debutat cu stângul la primul meci în fața propriilor suporteri în eșalonul secund, fiind învinși cu scorul de 0-1 de UTA „Bătrâna Doamnă”.

Peste 2.000 de spectatori au luat parte la prima partidă disputată de tânăra formație a Universității Cluj condusă pe teren propriu de antrenorul Marius Popescu, în fața echipei UTA Arad, o confruntare de tradiție în fotbalul românesc, care din păcate s-a încheiat cu o înfrângere pentru clujeni.

Aradenii au deschis scorul în minutul 8 al partidei, după o centrare perfectă a lui Strătilă de pe dreapta, mingea a ajuns la fundașul Alexandru Manea, care l-a învins pe Niczuly cu o lovitură de cap din careul mic.


„Studenții” a avut o serie de ocazii în prima repriză prin Patrick Popescu ('19), respectiv Octavian Ursu ('34), fără succes însă. Florin Cordoș a trecut și el pe lângă egalare în minutul 55, lovitura sa de cap din centrarea lui Calcan a trecut razant pe lângă stâlpul porții arădene. Clujenii au dominat repriza secundă, dar nu au reușit să își fructifice ocaziile avute. Partida s-a încheiat și Universitatea rămâne cu 3 puncte în clasamentul seriei de vest, iar etapa viitoare va juca la Târlungeni, sâmbătă, 12 septembrie.

Antrenorul Universității Cluj, Marius Popescu, și-a lăudat elevii pentru evoluția pe care au avut-o în această partidă și a susținut că echipa sa a avut două penalty-uri neacordate. „Au avut patru sau cinci ocazii, sunt încă copii care au încă de lucru foarte mult cu noua adaptare la liga mare, la seniori, dar eu zic că după cinci săptămâni de muncă cu șase amicale și patru zile libere arătăm cumva. Înainte de toate pe mine mă interesează să învățăm jocul corect pentru că altfel nu o să facem niciodată nimic. Am avut și două penalty-uri neacordate, o manieră de arbitraj de 19 puncte. Ca să dezvoltăm fotbalul trebuie să avem întâi linii trase regulamentar, să avem echipament, să avem minge și să avem oameni care păzesc regulile jocului care să fie la acel nivel, ori sunt sub nivelul jocului total. Azi am jucat cu media de vârstă de 21 ani, 94/95/96, am terminat cu trei jucători din 96 în teren. Să privim în viitor, să îl dezvoltăm și lumea să fie alături de noi în continuare pentru că un pic de sprijin financiar pare un proiect foarte solid”, a declarat Marius Popescu.


Sâmbătă viitoare, 12 septembrie, Universitatea Cluj va întâlni în deplasare formația Unirea Târlungeni, ora 11:00.

Echipele de start
Universitatea Cluj: Niczuly - Dulap, Mutu, Cordoş, Coc - Boboc (Tarcea '70), Cîndea - Popescu Jr, Calcan (cpt.), Ursu (Răzvan Greu '68) - Schieb (Butean '86).
Rezerve: Ţicrea - Greu, Tarcea, Butean, Hîmpea, Kerestes, R. Crişan
Antrenor: Marius Popescu.


UTA Arad: Anca Trip - Polgar, Manea, Botiş, Burlă - Chindriș, Jorza - Strătilă, Hlistei, Szekely Sz. - Curtuiuș.
Rezerve: Miron - Vlad, Filaret, Sorian, C. Rus, Petre, Man, Botiş
Antrenor: Roland Nagy

Arbitri: Marius Omuț - Ovidiu Timar, Daniel Ciocănea, Ciprian Demian.

Ultimele Stiri
abonare newsletter