Sport

România a reușit o remiză cu Danemarca la CE. Neagu: „Fetele, alergăm înapoi ca dracii!”

Naţionala de handbal feminin a României a remizat la Debrecen, cu reprezentativa Danemarcei, scor 29-29 (16-12), în cea de-a doua partidă din grupa B a Campionatului European din Ungaria şi Croaţia.

Partida de azi a fost deschisă de golul handbalistei Ţăcălie, la primul atac tricolor, urmat de o reuşită a pivotului Pintea, în aplauzele frenetice ale celor peste 300 de fani români prezenţi în tribunele de la Debrecen, 2-0 (min. 3). Neagu a mărit diferenţa la 3-0 şi la 4-0, de la 7 metri, când trecuseră doar patru minute din meci, portarul Paula Ungureanu având şi ea trei intervenţii reuşite.

Danemarca a marcat primul gol în minutul 5, dar România a continuat cu jocul eficient, 5-1, în faţa unei echipe adverse fără replică. După 10 minute, nordicele au reuşit să mai reducă diferenţa, 7-5, dar tricolorele au menţinut avansul.


Repriza secundă a debutat cu fanii României cântând imnul naţional, dar danezele nu au fost impresionate şi au marcat la primul atac, 16-13. Aceeaşi Ţăcălie a replicat cu gol, însă nordicele au devenit din ce în ce mai periculoase, 17-15 şi 20-19 (min. 38), extrema stângă Fisker fiind imposibil de oprit. Neagu a readus avantajul de la 7 metri, 27-26 (min. 56), Danemarca a ratat următorul atac, iar Chintoan a mărit la 28-26, cu două minute înainte de final.

„Fetele, alergăm înapoi ca dracii!”, şi-a încurajat iar coechipierele Cristina Neagu.


Ultimul minut de joc, dar România pierde atacul pe joc pasiv, iar cu două secunde înainte de final, Danemarca egalează, scor final 29-29, tricolorele obţinând primul punct la Campionatul European şi având două jucătoare MVP în meciul cu Danemarca, Cristina Neagu şi Adriana Ţăcălie.

În acest meci clujeanca Florina Chitoan, care activează la clubul „U” Alexandrion, a reușit două goluri de senzație, unul fiind dat aproape cu ochii închiși.


Marcatoare:
România – Țăcălie 10 goluri, Neagu 10 (4 din 7m), Chiper 3 (1 din 7m), Chintoan 2, Elisei 1, Pintea 1, Nechita 1, Perianu 1;

Danemarca – Fisker 8 goluri, Jorgensen 6, Burgaard 4, Gravholt 3, Thorsgaard 2, Kviesgaard 1, M. Jorgensen 1, Kristiansen 1.


În primul meci din grupa B, România a cedat în faţa campioanei olimpice, Norvegia, cu scorul de 19-27 (7-16), în timp ce Danemarca a învins Ucraina, cu 32-23(14-11), nordicele având 3 puncte în clasament, iar România 1.

Primele trei clasate din fiecare din cele patru grupe se vor califica în faza celor două grupe principale, în care meciurile se vor juca între 13 şi 17 decembrie. Primele două clasate în această fază vor juca semifinalele, în 19 decembrie, pentru ca finalele pentru medalii să aibă loc în 21 decembrie. La nivel de meciuri de clasament final se va juca doar pentru locurile 5-6, în 19 decembrie, între echipele care au ocupat locul 3 în grupele principale.


La ediţia din 2012, naţionala României a ocupat locul 10, ultima medalie obţinută fiind la ediţia din 2010 - bronz. Turneul final al CE din 2016 va avea loc în Suedia, între 4-18 decembrie.

Deţinătoarea titlului european este Muntenegru.

Ultimele Stiri
abonare newsletter