Sport

Țenter: „Din punct de vedere psihic suntem într-o situație dificilă”

U-Banca Transilvania va întâlni, în etapa a 9-a a Ligii Naționale de baschet masculin, echipa de pe locul 12, BC Timba Timișoara, în meciul care ar putea fi începutul ciclului de victorii pentru echipa clujeană.

Antrenorul principal al echipei de baschet masculin U-Banca Transilvania, Marcel Țenter a declarat că speră ca începând cu meciul de mâine munca de la antrenamente să se vadă și echipa să înceapă să câștige puncte. „Suntem într-o perioadă în care lucrăm foarte mult. Am avut în sfârșit mai multe antrenamente legate în care am putut stabili exact mai multe aspecte ale jocului nostru, în atac și în apărare. Eu sper ca începând de vineri această muncă să se vadă în teren, să se concretizeze cu o victorie de care avem foarte mare nevoie”, a declarat antrenorul echipei din Cluj.

Marcel Țenter recunoaște că situația din cadrul echipei este una extrem de dificilă, echipa reușind să câștige doar două meciuri din opt etape desfășurate până acum în Liga Națională. „În acest moment, pentru noi, fiecare meci este unul greu, pentru că din punct de vedere psihic suntem într-o situație dificilă, toata lumea are așteptări foarte mari din partea noastră și deocamdată noi nu confirmăm ceea ce toată lumea așteaptă, însă, avem nevoie de puțin timp să reașezăm lucrurile în cadrul echipei, pentru ca jocul nostru să capete constanța și intensitatea de care avem nevoie pe parcursul unui meci. Sper ca această muncă pe care am depus-o, și la care jucătorii au răspuns foarte bine, se va vedea în jocul de vineri și ne va aduce rezultatul pe care îl dorim”, a spus Marcel Țenter.


Adversarul din meciul de mâine, BC Timba Timițoara, este unul atipic, consideră Țenter, având o apărare mai neobișnuită pentru echipele din România. „Timba este un adversar care a pus probleme tuturor până acum și care are o apărare atipică, fapt care a determinat adversarii lor să aibă probleme cu ei. Pornim de la faptul că ne dorim foarte mult victoria, însă suntem conștienți că doar dacă vom juca bine și baschetul pe care îl vom practica va fi bun pe întreaga durată a partidei, vom obține ceea ce ne dorim”, a spus în încheiere antrenorul echipei U-BT.

Meciul dintre U-Banca Transilvania și BC Timba Timișoara va avea loc vineri, 28 noiembrie, de la ora 19:00, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter