Sport

Pârvulescu a prezentat noul staff tehnic al „U” Cluj. Ogăraru, Groenendijk, Dincă și Neșu vor introduce tehnica olandeză în echipa clujeană

Universitatea Cluj și-a prezentat astăzi oficial staff-ul de pe banca tehnică a clubului. Noul antrenor al echipei „U” Cluj va rămâne pentru trei sezoane la club și îi va avea alături de el pe Alfons Groenendijk, Alin Dincă și Mihai Neșu.

Noul director sportiv al „U” Cluj, fostul director executiv la echipa Pandurii Târgu Jiu, Eugen Pârvulescu a declarat că se bucură de venirea lui George Ogăraru la Cluj și că deși a fost foarte greu să îl aducă acesta va sta pe banca tehnică a echipei trei sezoane competiționale. „Suntem în plin campionat, ne-am grăbit să numim repede un nou tehnician pentru că timpul trece foarte repede. Primul antrenor cu care am luat legătura este George Ogăraru și a acceptat. A venit la Universitatea Cluj pentru un proiect pe trei sezoane. Nu a fost ușor să îl convingem să rămână trei sezoane la Universitatea. Sperăm ca împreună cu George și staff-ul lui să creștem echipa de la meci la meci, de la ediție de campionat la fiecare ediție de campionat și să reuțim să facem lucruri bune la club”, a declarat Pârvulescu.

Eugen Pârvulescu a stabilit și noile obiective ale clubului, în primul sezon dorind ca echipa să se situeze în prima jumătate a clasamentului după care să urce în clasament până pe primele trei locuri. „Pentru primul sezon obiectivul echipei este clasarea în prima jumătate a clasamentul iar pentru edițiile următoare ușor ușor să creștem și să ajungem în pozițiile fruntașe ale clasamentului”, a afirmat noul director sportiv.


Ogăraru, de la Jong Ajax la „U” Cluj

George Ogăraru, noul antrenor principal al echipei clujene declară că este fericit de alegerea pe care a făcut-o. „Sunt foarte bucuros că am început la Universitatea Cluj. Am venit pentru un proiect pe trei ani de zile pentru că este ceea ce mi-am dorit. Am lăsat ceea ce făceam la Ajax pentru că este o provocare, pentru că a venit momentul în care eu cred că sunt pregătit de a conduce o echipă, pentru că am ambiții și pentru că eu cred că vreau să reușesc în această meserie”, a declarat Ogăraru.

Din Olanda, de la echipa secundă a Ajaxului, Ogăraru nu a venit singur acesta făcând echipă pe banca tehnică cu un Alfons Groenendijk, un antrenor olandez cu care George Ogăraru lucrează de mai mult timp și cu Alin Dincă care se va ocupa de antrenarea portarilor. „Am adus alături de mine un antrenor olandez pe care eu îl cunosc din 2006 când m-am transferat la Ajax. Din 2006 până acum am ținut legătura și cred că am învățat foarte multe unul de la celălalt. Am cunoscut echipa împreună și cred că putem să facem multe împreună. Alături de Alfons a mai venit un antrenor de portari, Alin Dincă care a activat pentru câțiva ani de zile la Borussia Dortmund, după care la Standard Liege”, a spus antrenorul Universității.


Ogăraru a mai fost curtat și de alte echipe din România, dar instabilitatea din cadrul cluburilor l-a determinat să refuze ofertele. „Fotbalul din România este destul de instabil. Au fost și alte propuneri de a preluat și alte echipe din campionatul nostru, dar am refuzat aceste propuneri pentru instabilitatea din cadrul acelui club. Cred că aici se vrea stabilitatea dar întotdeauna va depinde de munca pe care noi o vom depune la acest club.

Antrenor fără licență

Chiar dacă încă nu are licență pentru a fi considerat antrenor profesionist Ogăraru mărturisește că este elev silitor, acesta participând la cursurile de la școala de antrenori atât anul acesta cât și anul trecut. „Am participat la cursurile licenței pro atât anul acesta cât și anul trecut. Sunt în curs de obținere a acestei licențe, apreciez foarte mult școala de antrenori din România și munca pe care o face domnul Apolzan aici”, afirmă George Ogăraru.


Tactică olandeză pe teren românesc

Tactica de joc pe care noul antrenor al Universității dorește să o implementeze echipei este una defensivă. „Încercăm să aducem cât mai mult din filozofia olandeză cât mai mult la Universitatea Cluj. Eu am un profil ofensiv și l-am avut și ca jucător. Cred că un fotbal frumos este ceea ce trebuie să joace echipa pe care o antrenez eu. Am luat de la fiecare antrenor pe care l-am avut câte ceva, însă ca stil propriu prefer un stil ofensiv”, spune antrenorul „U” Cluj.

Lemnaru inapt până la iarnă

Valentin Lemnaru nu va putea juca până la iarnă, acesta accidentându-se destul de grav înainte de revenirea la Universitatea. „Știu absolut tot despre accidentarea lui. A făcut ieri un RMN. Din păcate va trebui să mai stea cel puțin două săptămâni și până în iarnă nu cred că ne putem baza pe el. Este un jucător de care noi aveam nevoie dar din păcate nu îl putem folosi în această primă parte a campionatului”, a declarat Ogăraru.


Mihai Neșu va fi video-analist la „U” Cluj

În cadrul conferinței de astăzi, George Ogăraru a declarat că pe lângă Alfons Groenendijk și Alin Dincă un membru al echipei tehnice va fi și Mihai Neșu care va fi implicat ca și video-analist. „Mai este un membru din staff-ul nostru care face din acest proiect, care și-a dorit să fie alături de noi, mai ales că un membru al familiei are legătură cu „U” Cluj, este vorba de Mihai Neșu care va fi implicat ca și video-analist în cadrul clubului „U” Cluj. El este la Oradea și va veni de trei ori pe săptămână la Cluj”, a spus antrenorul echipei „U” Cluj.

Luni echipa Universității Cluj se va deplasa la București unde va întâlni echipa Rapid. Universitatea Cluj se află în acest moment pe locul nouă în clasament, la diferență de trei puncte față de Rapid București care se află pe locul 13.

Ultimele Stiri
abonare newsletter