Sport

Dinamo Minsk – CFR, pentru Europa!

Gruparea clujeană a plecat spre Belarus cu gândul de a nu primi gol.

sursa foto ziarulceahlaul.ro sursa foto ziarulceahlaul.ro

Staff‑ul fostei campioane a României e încrezător în propriile puteri şi sigur că „feroviarii” vor înscrie cel puţin odată în Belarus, în meciul cu Dinamo Minsk, mai ales după meciul câştigat duminică în faţa Ceahlăului, cu scorul de 4‑0.

Iuliu Mureşan, preşedintele ardelenilor, îşi pune speranţa în vârfurile echipei din Gruia. „Atacanţii noştri au dat goluri, au fost în formă la ultimul meci. Să sperăm că ne menţinem aşa şi că nu vom lua gol. Noi putem marca prin oricine. Tade, Guima, chiar și pe Ivanovski l-am văzut la antrenamente și cred că ar fi în stare să ne ajute”, a declarat Mureșan.


Vasile Miriuță a părut mai optimist. „Au 2-3 jucători buni pe faza de atac, iuți, dar și eu am jucători foarte buni, mai ales pe linia de fund. Sunt sigur că vor juca foarte bine și că adversarii nu ne vor pune probleme. Dar cel mai important e să marcăm”, a recunoscut antrenorul formației clujene.

Formația de start probabilă pe care Miriuță se va baza este aceeași ca și în ultimele două meciuri disputate, cu Ceahlăul în Liga I și Jagodina, în turul II preliminar: Felgueiras – Susic, Larie, Rada, Camora – Muniru, Monroy – Deac, Negruț, Fl.Costea – Tade.


Partida din Belarus va fi arbitrată de o brigadă din Suedia, avându-l la centru pe Martin Hansson. Acesta va fi ajutat la tușe de asistenții Magnus Sjoblom și Joakim Flink, iar arbitru de rezervă va fi Glenn Nyberg.

Calificarea în Grupele Europa League este principalul obiectiv pentru formația vișinie, dat fiind faptul că cele 3 milioane de euro care ar reveni de pe urma participării în grupele competiției ar reuși să acopere o parte din datoriile grupării.


Dacă reușește să treacă de formația din capitala Belarusului, CFR va intra într-o perioadă de foc, urmând să dispute 9 meciuri în decurs de 30 de zile, printre acestea numărându-se și derby-ul cu Steaua, care se va disputa în Gruia, și cel cu Petrolul, de pe „Ilie Oană”.

Meciul dintre Dinamo Minsk și CFR Cluj se va disputa joi, 31 iulie, începând cu ora 20:00.


Alex Zăblău, Jurnalism, FSPAC - UBB, anul I

Ultimele Stiri
abonare newsletter