Sport

Vești bune pentru „U”. Alexandrion va investi la clubul patronat de Florian Walter

Universitatea Cluj trage din greu în cantonamentul din Austria pentru a fi în formă maximă înaintea duelurilor din Cupa Ligii și Liga I.

„Șepcile roșii” au primit o veste formidabilă în stagiul de pregătire din Austria. Firma Alexandrion va investi 100.000 de euro la clubul universitar, dar suma ar putea crește în funcție de rezultatele echipei. Mai mult, compania grecească se gândește serios să cumpere pachetul majoritar deținut de Florian Walter. Cu o singură condiție însă: echipa să iasă din insolvență. Alexandrion a dorit să achiziționeze pachetul majoritar și în urmă cu un an, dar a renunțat la idee din cauza datoriilor mult prea mari pe care le avea la acea vreme formația clujeană.

Alexandrion a vrut să cumpere și echipa de handbal feminin „U” Jolidon, însă negocierile au picat. Firma elenă s-a reprofilat însă și a devenit sponsorul principal al handbaliștilor de la Steaua București.


La prima victorie

„U” Cluj a obținut aseară prima victorie în cantonamentul din Austria. Deși erau conduși cu 2-0, „studenții” au revenit și au reușit să câștige cu 5-3 partida cu Florisdorfer Athletik Club (FAC) Team fur Wien din liga secundă austriacă. Raul Costin și-a trecut în cont prima sa dublă în tricoul alb-negru, ceilalți marcatori fiind Jula, Calcan și Achim. În primele două amicale, universitarii au pierdut cu Rapid Viena (0-4) și Kuban Kransnodar (1-4). Luni, clujenii au terminat la egalitate, scor 0-0, cu rușii de la Anzhi Makhachkala.

3 jucători și-au prelungit contractele

Emil Ninu (fundaș central), Raul Ciupe (fundaș dreapta) și Vladimir Niculescu (portar) și-au prelungit contractele pentru încă un sezon cu gruparea pregătită de Mihai Teja. „Universitatea Cluj şi cei trei jucători au ajuns la un acord pentru prelungirea angajamentelor. Emil Ninu, Vlad Niculescu şi Raul Ciupe au semnat pentru încă un an, cu drept de prelungire, cu echipa noastră. Ne bucurăm că cei trei jucători, care au contribuit la îndeplinirea obiectivului în sezonul trecut, vor rămâne alături de noi pentru noua aventură care ne aşteaptă în stagiunea ce va urma. Le urăm mult succes şi suntem convinşi că "U" nu mai e de multă vreme o simplă vocală pentru ei!", a anunțat clubul universitar pe site-ul oficial.

Ultimele Stiri
abonare newsletter