Sport

Dulca, „lupul” fidel haitei sale: „Rămân la Mediaș"

Cristi Dulca se numără printre puținii antrenori care au reușit să încheie campionatul pe banca unei singure echipe. Doar Laurențiu Reghecampf mai figurează în acest top.

Deși este curtat de Steaua, tehnicianul clujean își dorește să continue munca începută la Mediaș în urmă cu un sezon.

Monitorul de Cluj l-a „dezbrăcat” de secrete pe Cristi Dulca, unul dintre cei mai apreciați antrenori din România. Tehnicianul a făcut minuni pe banca Gaz Metanului, echipă încercată greu de probleme financiare. Deși dispunea de un lot subțire, Dulca i-a salvat pe medieșeni de la retrogradare, încheind campionatul pe locul 13, cu 39 de puncte.


Rezultatele obținute de Cristi Dulca pe banca „lupilor negri” au avut ecou și în rândul echipelor de top. Rămasă fără antrenor după plecarea lui Laurențiu Reghecampf la Al Hilal, Steaua și-a manifestat interesul față de fostul tehnician al Universității Cluj. Dulca se arată onorat că oficialii campioanei s-au gândit la serviciile sale, însă a recunoscut că viitorul său e legat doar de Gaz Metan.

Reporter: Cristi, cum a fost sezonul 2013/2014 pentru tine?


Cristian Dulca: Și cu bune și cu rele. Am avut un tur greu și un retur extrem de dificil. În tur am acumulat 27 de puncte, ne-am apropiat chiar și de primele locuri. Deși am început cu un eșec, am continuat cu nouă partide fără înfrângere. Din păcate, returul l-am început foarte greu. Au apărut accidentările și suspendările și neavând un lot numeric și valoros, nu am reușit să obținem rezultatele pe care le așteptam. Jucătorii care au intrat pe teren nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor noastre și de aceea am ajuns în situația de a tremura până la finalul campionatului.

V-ați salvat pe ultima sută de metri. Te-ai gândit vreun moment că puteți retrograda?


Sincer? Ne gândeam că putem pica, pentru că am avut un retur extrem de greu. Era dificil să lucrez cu jucători neplătiți de mai multe luni, dar băieții au înțeles până la urmă situația și am reușit să ne salvăm.

46 de antrenori au fost schimbați în Liga I în sezonul trecut. Tu și Reghecampf sunteți singurii care ați supraviețuit...


Mă bucur că am reușit să duc un campionat întreg pe banca unei singure echipe. Mulțumesc conducerii că a avut încredere în mine până la capăt și că a apreciat munca mea și a staffului meu.

Rămâi la Gaz Metan?


Am discutat cu cei din conducere. Mi-am dat acordul de a rămâne la echipă, însă cu promisiunea că nu vor mai exista probleme financiare.

Se zvonește că ai ofertă de la Steaua...

Rămân la Mediaș. Chiar dacă s-au gândit la mine, nu cred că voi ajunge în Ghencea. Mă onorează faptul că Mihai Stoica, un om care cunoaște foarte bine fotbalul, mă vrea la Steaua. Înseamnă că apreciază munca mea depusă la Mediaș. Sincer, nu m-a contactat nimeni, dar cel care va veni în locul lui Reghecampf va trebui să țină sus ștacheta. Steaua a cucerit două titluri, o Supercupă, a avut evoluții foarte bune și în Europa, deci e obișnuită cu performanța.

Ce așteptări ai pentru anul viitor?

Vreau să formez o echipă competitivă, să nu mai avem probleme cu retrogradarea. Sper să aducem jucători buni, care să ne ajute să ne îndeplinim obiectivele. Mi-aș dori și ca cei opt fotbaliști care sunt liberi de contract să nu plece. Știm cam ce jucători vrem să aducem, dar depinde și de plafonul salarial pe care-l va stabili conducerea.

Ți-ai creionat programul de pregătire?

În 16 iunie avem reunirea, dar încă nu am stabilit programul de pregătire. Urmează să vedem ce meciuri amicale vom perfecta și unde vom face cantonamentul.

Ne poți face o radiografie a campionatului trecut? A crescut în valoare Liga I?

A fost un campionat ciudat. Încă din tur s-a putut observa ce echipe se bat la titlu și la cupele europene. În schimb, la retrogradare opt formații puteau pica oricând. Singura surpriză plăcută a fost Botoșaniul. Deși erau o nou-promovată, au reușit să obțină rezultate foarte bune, au fost revelația campionatului. În opinia mea, Liga I e mult mai slabă ca în alți ani. Valoarea jucătorilor era mult mai echilibrată în anii trecuți. Toți fotbaliștii buni sunt doar la anumite echipe. Clar a scăzut în valoare.

O ligă cu 14 echipe cum îți sună?

Sincer, nu e o idee bună. Nu văd un campionat cu 14 echipe. Dacă toate formațiile ar fi puternice și nu ar avea probleme financiare, atunci da, acest sistem e foarte bun. Va fi un an foarte dificil, vor retrograda șase echipe. Trebuie să fim foarte bine pregătiți.

10 victorii, 9 egaluri și 15 înfrângeri a înregistrat Cristi Dulca pe banca Mediașului, în sezonul trecut

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter