Sport

„U" Cluj, duel decisiv cu Corona

Învinsă de Viitorul și Steaua, Universitatea Cluj nu își mai permite luxul de a rata cele trei puncte și pe terenul Coronei. Brașovenii riscă să fie excluși din campionat din cauza datoriilor.

„Studenții” sunt obligați să câștige luni împotriva lanternei roșii pentru a nu-și complica și mai mult situația în clasament. „Alb-negrii” au acumulat doar 36 de puncte în 31 de etape și se află în continuare în zona fierbinte a clasamentului. Lupta pentru evitarea retrogradării a devenit și mai aprigă după ce Săgeata Năvodari a câștigat în fața Concordiei (4-0) și a ajuns la doar o singură lungime de clujeni.

Cea mai mare temere a oficialilor Universității e însă arbitrajul. Conducerea „șepcilor roșii” a reclamat un penalty neacordat în meciul cu Steaua. În minutul 20, Lemnaru a căzut în careu într-un duel cu Pintilii și Gardoș, dar centralul Marius Avram a lăsat jocul să continue. Reluările TV arată însă că atacantul a fost faultat de mijlocașul campioanei.


„Lăsaţi-ne să jucăm fotbal! Multe dueluri fizice au fost judecate cu două unităţi de măsură diferite de către brigada de arbitri, iar asta în condiţiile în care s-a luat decizia ca din acest retur să existe încă doi arbitri adiţionali. În meciul de joi, tocmai cei doi adiţionali n-au văzut fazele care puteau schimba soarta partidei: cornerul din care Steaua a marcat a fost acordat eronat, mingea ieşind în aut de poartă, iar duelul dintre Pintilii – Gardoş şi Lemnaru nu a fost sancţionat cu lovitură de la 11 metri în favoarea echipei noastre. Sunt decizii care pot decide soarta unui întreg club, aşa că fac un ultim apel către cei responsabili să judece cu mare atenţie orice decizie, să nu se joace cu destinele noastre! Universitatea a ajuns, după Corona Braşov, echipa cu cele mai multe penalty-uri dictate contra ei, 9 la număr. Iar în cazul a patru dintre ele s-a demonstrat clar că au fost acordate eronat. Sperăm ca lupta pentru evitarea retrogradării să fie dusă doar între echipe şi jucători, fără alte imixtiuni”, a tunat Vlad Munteanu. 

„Vrem să ieșim onorabil”

De cealaltă parte, Corona promite să-și vândă sucmp pielea în disputa cu trupa pregătită de Mihai Teja, care va începe la ora 18.30. „Îmi închipui că Universitatea Cluj, Pandurii Târgu-Jiu şi Petrolul Ploieşti vor considera meciurile cu noi ca o simplă formalitate. Conform clasamentului, sunt îndreptăţite să creadă asta. Noi suntem jucători profesionişi şi trebuie să ne facem treaba. Uneori nu poţi să câştigi, pentru că adversarul este mai bun. Vreau determinare în meciul cu «U», vreau să avem puţină ambiţie! Îmi doresc enorm o victorie pe acest final de campionat, pentru că vrem să ieşim onorabil”, a transmis Daniel Bona, antrenorul brașovenilor.


Absențe de ambele părți

Cele două adversare se confruntă cu probleme de lot înaintea jocului direct. Universitatea nu va conta pe serviciile lui Borza (suspendat) și Târnăcop, ultimul fiind suspendat două etape în urma cartonașului roșu primit în meicul pierdut cu Steaua. De cealaltă parte, Corona nu se va baza pe Homei (suspendat), dar în primul 11 va reveni Burlacu.

Cu peluza închisă

„U” Cluj a fost sancţionată cu 30.000 de lei și interzicerea accesului spectatorilor în peluzele Cluj Arena pentru meciul cu Pandurii, programat în ultima etapă, din cauza incidentelor din jocul cu Steaua. Atunci, fanii „șepcilor” au aruncat cu petarde înspre teren, au aprins fumigene în peluză și au scandat mesaje jignitoare, afișând și un banner obscen. De asemenea, în minutul 72 un spectator a pătruns pe gazon, dar forțele de ordine l-au imobilizat înainte să se producă o nenorocire.


 

 

abonare newsletter